Odp: wybielanie zębów
A ja czytałam że najlepiej używać past ekologicznych, maja mniej fluoru, który wcale taki dobry nie jest jak mówią dentyści
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 9 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
A ja czytałam że najlepiej używać past ekologicznych, maja mniej fluoru, który wcale taki dobry nie jest jak mówią dentyści
Pasta Ajona nie zawiera fluoru, a polecana jest m.in. do mycia ząbków wrażliwych.
Warto wziąć pod uwagę to, że nadwrażliwe zęby są lakierowane preparatami zawierającymi dużo fluoru, więc może rzeczywiście do mycia lepiej wtedy zastosować pastę bez tego pierwiastka, żeby nie przesadzić.
Wybielające działanie mają truskawki, tylko trzeba przed zjedzeniem trochę potrzymać ten miąższ na zębach...
o pierwsze słyszę o truskawkach muszę wypróbować, ja natomiast słyszałam o bananie żeby skórką stroną wewętrzną pocierać zęby próbowałąm i sama nie wiem wypróbujcie
Ja bałabym się jednego i drugiego... truskawki mają dużo kwasów, to nie jest dobre na szkliwo, a banan cukry. Takie rzeczy wolę zjeść
Na dobrą sprawę to wszystko jest szkodliwe, okazuje się że fluor w paście też nie jest najzdrowszy:)
kupiłam wlasnie paste sensodyne na wrażliwe dziasla i wybielajaca zobaczymy jak się sprawdzi
Kurcze, też zastanawiam się już od dłuższego czasu nad wybielaniem zębów, ale jakość cały czas blokuje mnie strach przed ich zniszczeniem. Takie naturalne sposoby (zdrowe) nie dają niestety takich widocznych efektów
ja zamierzam w tym miesiącu zainwestować w wybielanie zębów w końcu, może polecicie mi jaki jest dobry profesjonalny
Ja też planuję w to zainwestować ale podobno wybielanie zębów u dentysty masakrycznie boli.
Po wybielaniu jakoś ciągle mi się łąmały przez jakiś czas.
ja swego czasu wybielałam zębiska paskami, takimi kupowanymi na allegro (nie pamietam nazwy, ale wszędzie pisali że sa sprowadzane ze Stanów)..no i powiem szczerze było okej, ale i bez cudów - zęby wrócily mi po prostu do mojego naturalnego koloru (czyli taka bardziej kremowa biel, nie śnieżnobiała), ale znajomi zauważyli różnicę. gdzieś po roku powtorzylam kuracje, ale moje zęby znosily to już o wiele gorzej, pojawila sie nadwrażliwość itp...więc najważniejsze to chyba zadbać o szkliwo i czasem nie próbować oszukiwac genów na sile...
Przez wiele lat wybielałam zęby w gabinecie dentystycznym i teraz ogromnie żałuję, bo jednak jest to zabieg mocno osłabiający. Wierzę teraz jedynie w dobre pasty, jednak jeszcze ideału nie odkryłam...
no bo chyba taka jest prawda, że cudów nie ma co oczekiwać. jesli ktoś nigdy nie miał naturalnie śnieżnobiałych zębów i nagle chce takie mieć, to wiadomo że je to będzie drogo kosztować - i dosłownie, i w przenośni
Ostatnio edytowany przez Prima (2014-10-29 14:17:31)
Ja używałam wszystkich past wybielających i nic nie pomagało, a moje zęby wyglądały strasznie za dużo kawy i papierosów, więc wolałam udać się do specjalisty, który mi doradzi co i jak. Mój stomatolog polecił mi wybielanie zębów metodą Beyond, kilka zabiegów (3 serie), wiadomo trochę kasy na to poszło, ale jestem bardzo zadowolona. Jakby któraś chciała coś poczytać na ten temat
[quote=Dajana]ja zamierzam w tym miesiącu zainwestować w wybielanie zębów w końcu, może polecicie mi jaki jest dobry profesjonalny stomatolog katowice opinie?[/quote] Ja mieszkam w Katowicach, ale ostatnio teściowa wybielała zęby i poleciła mi dobrego stomatologa w Chorzowie. W Katowicach jest znacznie drożej i faktycznie umówiłam się tam gdzie teściowa. Już nie mogę się doczekać, wizytę mam w poniedziałek
Jeśli chodzi o dobrego dentystę i wybielanie zebów, to polecam klinikę Villanova w Warszawie Przede wszystkim ze względu na solidny i miły personel.
Ja piję dużo kawy, więc zrobiły mi się na zębach brzydkie przebarwienia. Dlatego wybieliłam je u . Teraz, codziennie, stosuję pasty wybielające, żeby efekt dłużej się utrzymał.
[quote=niechcemisie]Ja bałabym się jednego i drugiego... truskawki mają dużo kwasów, to nie jest dobre na szkliwo, a banan cukry. Takie rzeczy wolę zjeść [/quote]
Ja czytałam ostatnio artykuł o wybielaniu zębów skórką od banana podobno efekty są, jednak należy uzbroić się w oczekiwaniu na efekty. Ja uwielbiam banany więc gdybym chciała je wybielić to bym próbowała właśnie też tą skórką nic nie tracę a mogę jedynie zyskać ewentualnie
Też słyszałam o wybielaniu zębów skórką od banana, ale obawiam się, że niektóre z tych importowanych z dalekich krajów bananów mogą mieć obniżoną zawartość tych składników, które są odpowiedzialne za proces wybielania.
Ja myślę, że stosowanie tych wszystkich past, pasków wybielających i skórek od banana na dłuższą metę i tak jest mniej skuteczne od zabiegu wybielającego u dentysty. W tym przypadku efekty są bardziej długotrwałe, chociaż oczywiście nie trwają one wiecznie. Pasty nadają się bardziej do podtrzymywania efektu wybielenia.
A kojarzycie może ten salon dentystyczny/prezentacje?właśnie przymierzam się do takiego zabiegu wybielania i w sumie zależy mi na dobrym efekcie:)
Ja kilka dni temu zaczęłam stosować paski wybielające i już po 4 użyciach widzę efekty
Hanna89 tak tak opisz bo wszystkie będziemy ciekawe jak tam było i czy warto jest skorzystać z takiego zabiegu Ja po to żeby mieć białe i zdrowe ząbki to szczotkuję jest po każdym posiłku. Wiem, że to się może wydawać a wykonalne ale ja to tak robię i widzę same dobre skutki mojego szczotkowania.
Tylko i wyłącznie wybielanie u stomatologa. Dlaczego? Po pierwsze, przed takim zabiegiem zostanie sprawdzony stan jamy ustnej pod kątem ewentualnych przeciwwskazań, np. problemów z dziąsłami. Po drugie, taki sposób wybielania jest o wiele skuteczniejszy i bardziej długotrwały.
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 9 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź