Odp: okropny cellulit
Z zabiegów polecam prasowanie cellulitu, daje dość długotrwały efekt
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Z zabiegów polecam prasowanie cellulitu, daje dość długotrwały efekt
Jeśli nie jest to zabieg na gorąco, tobym się zastanowiła... Inaczej nie bo mam kruche naczynka
Co to jest prasowanie cellulitu?? Ja stosuje takie metody co można w domu robić. Dieta, ćwiczenia, detocell slim effect, masaże itp.
[quote=magaTA]Co to jest prasowanie cellulitu?? [/quote]
Też jestem ciekawa.
[quote=magaTA]Ja stosuje takie metody co można w domu robić. Dieta, ćwiczenia, detocell slim effect, masaże itp.[/quote]
Jak efekty po detocellu ? Ile czasu bierzesz ? I jakie masaże stosujesz ?
Tez uważam że czasmi odpowiednia dieta i masaże nie wystarczą na pozbycie sie cellulitu i potrzebne są kompleksowe zabiegi.Moje znajome wykonały sobie zabieg Liposhock czyli wykorzystanie siły fal dzwiękowych w celu rozbicia komórek tłuszczowych najprościej mówiąc.Efekty po kilu zabiegach super. Pozbyły się cellulitu i straciły po kilka centymetrów w obwodzie ciała.
Ostatnio edytowany przez Orianka (2014-04-23 11:29:29)
Znam lepszą metodę usuwania cellulitu przetestowaną na sobie.. Zabieg jest stosunkowo tani w porównaniu do innych zabiegów, ale bardzo skuteczny. Po pierwszym zabiegu było widać efekt a po 6 cellulit znikł. Wiadomo, że bez diety i innych moich starań nie było by aż takiego efektu, ale mimo to jestem bardzo zadowolona.
sa ćwiczenia na cellulit widziałam w programie na fb ewy chodakowskiej
ja ostatnio na ćwiczenia nie mam czasu (niemowlak + pierwszoklasista w domu = roboty po pachy ) przydałby się jakiś fajny kosmetyk do pomocy, moze peeling? balsam? zastanawiam się nad tymi: Zna ktoś? Jak się sprawdzają? Trochę się boję wydać pieniądze w ciemno
A może spróbuj zabiegu z Lipo Laserem. Bezbolesny, nieinwazyjny. Na zdjęciach wydaje się całkiem "przyjemny", a wiem, że daje super efekty
Hmm...Wszelkie zabiegi na celullulit jak endermologia sa bardzo dobre, warto wspomagać sie również kremami i mleczkami antycellulitowymi, takimi ujędrniającymi najlepiej z naturalnym składem ja od jakiegos czasu stosuje kremu marki Babaria które kupuje w sklepie
Jak Wam się to widzi?
Ostatnio edytowany przez monikamert (2017-04-25 22:18:11)
Może spróbuj zabiegów venus freeze: wydają się być dobre na tego fantastycznego przeciwnika..
Wiele dziewczyn walczy z cellulitem i jedne wygrywają inne męczą się całe życie, wszystko zależy od twoich predyspozycji. Możesz spróbować diety, ćwiczeń i zabiegów zobaczysz jaki będzie efekt.
Witajcie, ja już próbowałam chyba wszystkiego ale najlepsze połączenie dla mnie to drenaż limfatyczny w połączeniu ze zdrową dietą ( wykluczone oczywiście słodycze, produkty przetworzone i alkohol), dwa razy w tygodniu zajęcia fitness i dwa razy basen. Koleżanka chodzi na masaż bańką chińską, podobno też nieźle działa.
Ćwiczenia i dieta przede wszystkim. Trzeba umieć się zmobilizować. Zastanawiam się także nad karboksyterapią w Karboklinice w Szczecinie. Słyszałam, że jest to zabieg najlepszy w przypadku cellulitu. Czy ktoś z was miał do czynienia z tego typu zabiegiem? Przydałyby się jakieś opinie na ten temat
Co tu dużo mówić - zabiegi na cellulit w gabinecie są bardzo skuteczne, ale i drogie. Na szczęście możesz wykonać odpowiedni masaż w domu. Został specjalnie opracowany przez niemiecką kosmetyczkę Christel Gegg w taki sposób, by rozprawić się raz na zawsze z tą kobiecą przypadłością. Najważniejsze jest odpowiednie ułożenie dłoni - połóż je na wybranych fragmentach ciała, kciuki i palce wskazujące powinny stykać się ze sobą. Chwyć nimi skórę, np. na udzie tak, by między palcami powstała fałdka. Następnie kciukami i palcami wskazującymi ugniataj "wałeczek", przesuwając palce w górę, aż fałdka zniknie, a wszystkie palce się zejdą. Przejdź do kolejnej partii ciała i "pracuj" nad nim w ten sam sposób. Masaż wykonuj od kolan w górę w kierunku bioder i brzucha. Przy pierwszych zabiegach skórę i tkankę tłuszczową ugniataj delikatnie, potem możesz "potraktować" ją mocniej. Aby odnieść pożądane efekty, automasaż stosuj przynajmniej 3 razy w tygodniu. Warto go wesprzeć dietą opartą na warzywach i owocach, zdrowych tłuszczach, produktach zbożowych z pełnego przemiału, rybach i chudym mięsie.
Zastanawiałam się nad usunięciem cellulitu w profesjonalnej klinice. I mam problem bo nie wiem, którą wybrać. Jedne koleżanki podsuwają mi jedną, inne kolejne miejsca. Któraś z Was słyszała może coś o High-Care Center w klinice Elite w Warszawie?
To jakiś zabieg? Nie słyszałam. Chociaż klinika jest jak najbardziej ok, przynajmniej z tego, co słyszałam od znajomych. Ja planuję tam na jesień zamknąć sobie popękane naczynka na twarzy.
witam, moim sposobem na cellulit są zabiegi karboksyterapii na któe chodzę do karbokliniki + samodzielny masaż bańką chińską w domu. Kupiłam zwykłą oliwkę dla dzieci i masuję się gumowymi bańkami, które można kupić w aptece. Na internecie jest pełno filmików instruktażowych jak poprawnie się masować, ale uwaga - boli! A co do karboksyterapii chodzę na zabiegi co dw tygodnie i widzę poprawę, miejscami jest trochę bolesny ale da się wytrzymać, tym bardziej, że widać rezultaty. Na koniec dodam, że najważniejsza w zabiegach i masażu jest s y s t e m a t y c z n o ś ć Pozdrawiam;)
[quote=kalinamalina]Na koniec dodam, że najważniejsza w zabiegach i masażu jest s y s t e m a t y c z n o ś ć Pozdrawiam;)[/quote]
Zasada dotycząca systematyczności dotyczy nie tylko masażu, ale i większości dziedzin naszego życia. Zaczynając od tego, że nasz organizm potrzebuję odpowiednią ilość snu, najlepiej dostarczaną w tym samym czasie każdego dnia. Następnie posiłki jakie spożywamy w ciągu dnia powinny być systematycznie podawane o stałych godzinach. Ta sama zasada tyczy się także wykonywania ćwiczeń, wykonywania serii powtórzeń oraz masaży. Jest to klucz do sukcesu i widocznych efektów. Tak samo z nauką, ucząc się systematycznie przyswajamy więcej wiedzy niż jednorazowo przez kilka godzin.
[quote=notesik]z doświadczenia wiem,że wszystkie kremy i balsamy, które mają zlikwidować cellulit nie są skuteczne:( Próbowałam naprawdę wielu, może i skóra wyglądała lepiej ale cellilit nawet się nie zmniejszył:( Znacie jakieś skuteczne zabiegi( profesjonalne), które pomagają zlikwidować "pomarańczową skórkę"? Długo trzeba czekać na efekty?[/quote]
Wiesz co, na tej stronie salonu kosmetycznego BOMI w Przemyślu czytałam o zabiegach wykonywanych urządzeniem Regen, przeczytaj sobie o nim [. Z tego co czytam to jest przeznaczony do wykonywania zabiegów ujędrniania skóry i redukcji cellulitu. Zalecają wykonanie 5-7 zabiegów w odstępach tygodniowych a potem co dwa miesiące wykonywanie jednego zabiegu podtrzymującego.
Ostatnio edytowany przez dorotuska (2016-01-19 07:58:12)
kalinamalina a jak długo trzeba używać tej bańki i z jaką częstotliwością ,żeby były widoczne te efekty ?
Moim zdaniem najlepszym sposobem na walkę z cellulitem, jest poddanie się mezoterapii bezigłowej z wykorzystaniem aparatu Dermation. Daje ona najlepsze rezultaty i należy do najmniej inwazyjnych zabiegów.
Żeby nie mieć cellilitu to trzeba naprawdę ciężko walczyć. Pomagają ćwiczenia, picie wody, dieta i używanie dobrych kosmetyków. Jak się liczy na same kosmetyki to na bank się przeliczy...
Też mam ogromny problem z celulitem. Najgorsze jest to że jestem szczupłą osobą i jestem aktywna przynajmniej 3x w tygodniu. A ten problem mam od zawsze. Już jestem bezradna bo żadne kremy nei działają. Kiedyś słyszałam o bańkach chińskich ale podobno po nich mogą wystąpić jakieś siniaki. Któraś z was używała?
Wiadomo, że ćwiczenia są ważne, dieta, ewentualnie jakieś kremy. Przy niewielkim cellulicie - sama taki mam mimo, że jestem szczupła, pomagają masaże, które ujędrniają skórę. Wystarczy jakieś akcesoria do masażu sobie kupić, np. i dbać o skórę w domu.
Ciężko walczyć z cellulitem, nie wygląda ładnie i po prostu jest paskudny. Warto jednak zadbać o prawidłową dietę, jakieś zabiegi, może więcej ruchu? Sama nie wiem, też z nim walczę, póki co bezskutecznie.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź