Temat: Wielkanoc
Przyozdabiacie jakoś dom na Wielkanoc? Ja lubię mieć w domu dużo kwiatów takich jak tulipany, żonkile czy hiacynty No i oczywiście pisanki
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Przyozdabiacie jakoś dom na Wielkanoc? Ja lubię mieć w domu dużo kwiatów takich jak tulipany, żonkile czy hiacynty No i oczywiście pisanki
U mnie dom cały w kwiatach, nie wyobrażam sobie bez nich świąt:)
Dzisiaj oglądałam dekoracje na Wielkanoc. Myślę że coś kupię, do tego kwiaty- pięknie pachnące hiacynty albo moje ulubione żonkile.
Ostatnio podobają mi się takie dekoracje w stylu prowansalskim i mam niedaleko kwiaciarnię, gdzie właśnie takie mają, właśnie w świątecznym stylu
U mnie w domu też musi być dużo kwiatów - zarówno tych doniczkowych, jak i ciętych. Wielkanoc to czas, kiedy wszystko budzi się do życia. Wiosna w pełni. Uwielbiam ten okres. W moim mieszkaniu zawsze wtedy jest bardzo wiosennie. Świeże, pachnące kwiaty, kolorowe pisanki, a na stole pięknie prezentuje się obrus wielkanocny, który idealnie podkreśla świąteczny czas. Nie mogę się doczekać Wielkanocy!
Oczywiście, że tak. Uwielbiam to bo wtedy faktycznie zaczynam czuć wiosnę. Zresztą dlaczego tylko Boże Narodzenie ma się kojarzyć z jakąś atmosferą. Dla mnie Wielkanoc to taki sam powód, żeby ją poczuć i przeżyć pomijając aspekt samego bardzo ważnego święta.sadzę kwiatki i rzeżuchę, wraz z dziećmi robimy pisanki, pieczemy. Spędzamy razem czas i to chyba jest najważniejsze.
Trzeba zacząć przygotowania, już święta za pasem.
Mam specjalnie na święta obrus haftowany w piękne kaszubskie wzory, zawsze go używałam na Wielkanoc, ale w tym roku te święta będą inne, jakoś mało radosne i zastanawiam się, czy ten obrus będzie w ogóle na miejscu i to całe świętowanie też...
Mam specjalnie na święta obrus haftowany w piękne kaszubskie wzory, zawsze go używałam na Wielkanoc, ale w tym roku te święta będą inne, jakoś mało radosne i zastanawiam się, czy ten obrus będzie w ogóle na miejscu i to całe świętowanie też...
Ja zawsze kupuję coś nowego na stół na te święta.
Mam od lat ten sam bieżnik w kurczaki i pisanki na tę okazję...
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź