Temat: Fotograf na ślub i sesje plenerową !!
Cześć, szukamy fotografa i zastanawiam się nad studio. Koleżanka ich miała, i sesja była piekna. A wy co sądzicie korzystał ktoś z usług tego studia ?? a może inne ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Cześć, szukamy fotografa i zastanawiam się nad studio. Koleżanka ich miała, i sesja była piekna. A wy co sądzicie korzystał ktoś z usług tego studia ?? a może inne ?
Na szczęście mam zawodowego fotografa w rodzinie i nie muszę się martwić, że jakiś "artysta-profesjonalista" zedrze ze mnie skórę za parę fotek
U mnie była ekipa zRetroFokus - jeśli chcesz mieć naprawdę niepowtarzalne zdjęcia to ich polecam - chłopaki mają naprawdę odlotowe pomysły
Nic w tej kwestii nie doradzę.
Ja polecam studio znajomej -fotografia ślubna szczecin
Ma dużo świeżych pomysłów i rozsądne ceny.
Aaaa i przepraszam, że się nie przywitałam.
Ale ja z Rzeszowa jestem - więc raczej nie skorzystam...
[quote=wittchen]Na szczęście mam zawodowego fotografa w rodzinie i nie muszę się martwić, że jakiś "artysta-profesjonalista" zedrze ze mnie skórę za parę fotek [/quote]
O szczęsciaro:)
Niektórzy to mają fart ha, nie powiem.
Myśmy swojego czasu w sieci po prostu szukali fotografa i kamerzysty, w serwisach, można sobie zobaczyć od razu "hurtem" filmiki różnych twórców i tam mozna sobie klikać miejscowość i po kolei "lecieć" filmiki i oglądać co tam kto oferuje. Zdecydowanie szybsze niż osobno chodzenie po stronach kamerzystów.
Jeśli chodzi o fotografa, to jego wybór w dużej mierze polega na żmudnym przeglądaniu portfolio (i cenników ) poszczególnych usługodawców. Trzeba wybrać nie tylko taką osobę, która robi ładne zdjęcia, ale i taką, która robi zdjęcia w odpowiadającym nam stylu. My z mężem np. chcieliśmy naturalne fotki, utrwalające piękne chwile oraz plener na łonie natury, niewymuszony, nie stylizowany. Znajomi z kolei mają fotki takie dość udziwnione, z sali mają zdjęcia z tym takim zakrzywionym obiektywem, że zdjęcie wygląda trochę jak bańka mydlana, a z pleneru mają zdjęcia w stylu industrialnym, nowoczesne. Są bardzo ładne, ale ja bym takich nie chciała, więc najważniejsze to dobrać tak fotografa, żeby Jego wizja zdjęć ślubnych nie mijała się z wizją młodej pary ;-))
Jak ma się dobry sprzęt to taką sesję może zrobić ktoś zaprzyjaźniony, nam robi nasz przyjaciel.
Przede wszystkim należny ustalić z jakich okolic. Ja osobiście mam doświadczenie z fotografami tylko w okolicy Warszawy. Moje 2 pociechy się ślubiły [nie razem ze sobą oczywiście ;p ] rok temu i trochę tych fotografów przeoraliśmy. Mimo wszystko w protonofilowy najlepsze zdjęcia ślubne miało fotofaktory, wiec też na nich się zdecydowaliśmy. Zdjęcia super, było profesjonalnie, tylko trochę drogo.
[quote=lunar]Przede wszystkim należny ustalić z jakich okolic. Ja osobiście mam doświadczenie z fotografami tylko w okolicy Warszawy. Moje 2 pociechy się ślubiły [nie razem ze sobą oczywiście ;p ] rok temu i trochę tych fotografów przeoraliśmy. Mimo wszystko w protonofilowy najlepsze zdjęcia ślubne miało fotofaktory, wiec też na nich się zdecydowaliśmy. Zdjęcia super, było profesjonalnie, tylko trochę drogo.[/quote]
Hm, jeśli chodzi o Fotografów na terenie Warszawy to również mam doświadczenie. Słyszeliśmy o fotofaktory, ale to jest firma i była dość droga za moich czasów. Z powodu kosztów zdecydowaliśmy wynająć kogoś nieco tańszego, padło na Agatę Pietrzyk.
Jej fotografia ślubna stała na wysokim poziomie co pokazało jej portfolio na stronce, więc postanowiliśmy zaryzykować. Szczerze? To warto było bo stworzyła nam pamiątkę na całe życie po rozsądnej cenie.
Ja miałam fotografa, ale u mnie lepiej spisał się kamerzysta. Powstał z tego przepiękny film clip42.com ta firma mi go zrobiła. Jak dal mnie najlepszą opcją pamiątki jest właśnie film.
Film zaczynamy doceniać po kilku latach, kiedy zdjęcia z pleneru nie oddają klimatu naszego wesela
Pewnie też dlatego żeby sobie przypomnieć jak to bylo miło kiedy w małżeństwie już tylko nuda i rutyna...
Ale takie wspólne oglądanie na pewno przywołuje same miłe wspomnienia i może oderwać od rutyny codzienności
Na ślubie koleżanki był dobry fotograf, ale nie pamiętam jak się nazywał. Za to miała fajny album ze zdjęciami . Fotografie są no mega przepiękne. Może się jej spytam jak ten fotograf się nazywał i napisze
Przecież dobrych fotografów nie brakuje. Ale to moim zdaniem jedna z bardziej trudnych profesji. Swego czasu oglądałam zdjęcia (znajomi ze studiów) jeśli ktoś szuka to naprawdę mogę polecić ich, bo bardzo kreatywni ludzie. Potrafią ze zwykłego miejsca zrobić coś pięknego, tyle, że trzeba się też zaangażować a nie podjeść do tego jak do - a odpękam te kilka zdjęć.
Ostatnio edytowany przez Wess (2014-02-01 21:11:53)
Ja bym wybrała fotografa, który robi niestandardowe sesje zdjęciowe. Coś z pomysłem, w jakiejś fajnej stylizacji
Przyjemna, chociaż ja chyba wolę takie całkiem tradycyjne, . Przynajmniej na własny ślub wolałabym taką sesję, ale rozumiem, że niektórzy lubią szalone.
Ostatnio edytowany przez a_grestowa (2014-12-24 13:31:14)
Jak już ktoś wcześniej wspomniał dobrych fotografów nie brakuje. No ale trzeba poświęcić trochę czasu, poszukać albo popytać wśród znajomych. Mnie np. podobają się zdjęcia tego fotografa. Z tego co się orientuje jest on z Krakowa ale może również dojechać do innego miasta.:)
Ja ze swej strony mogę polecić sprawdzonego fotografa z Rzeszowa i okolic. Naprawdę posiada wiedzę, doświadczenie i przede wszystkim odpowiednie podejście do Pary młodej. Sami się przekonajcie
Ja polecam Studio , które wykona również wideofilmowanie. Na ich stronie jest ich portfolio także można zobaczyć czy ten typ zdjęć Wam odpowiada czy nie.
Moja siostra korzystała u usług Pana z Warszawy. Co prawda mieszka około 100 kilometrów od Warszawy, jednak Pan dojechał bez zbędnego narzekania.
Zdjęcia wyszły śliczne, przynajmniej mi się bardzo podobają
My z narzeczoną zamawiamy co prawda fotografa, ale poprosiliśmy dwóch jeszcze fotografów z rodziny, żeby porobili kilka fotek z perspektywy gościa
Myślę, że to trochę nie bardzo prosić gości o robienie fotek:)
Goście mają się bawić. Najlepszym rozwiązaniem moim zdaniem jest wynajęcie
fotografa i kamerzysty.
w zakładce oferta jest szczegółowo opisany każdy możliwy element, który w ramach zlecenia wykona kamerzysta.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź