Odp: Oryginalny strój dla panny młodej
[quote=niechcemisie]Gdzie szukać... wyposzczonego?[/quote]
dobre
może taki zaraz po seminarium?? jeszcze nie wie gdzie się zakręcić
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[quote=niechcemisie]Gdzie szukać... wyposzczonego?[/quote]
dobre
może taki zaraz po seminarium?? jeszcze nie wie gdzie się zakręcić
Chyba zaraz po przyjęciu do seminarium, bo zaraz po seminarium to oj, ciężko będzie wyposzczonego znaleźć. Tyle że taki bardziej byłby Nergalem zainteresowany niż Dodą, a ona nie lubi konkurencji.
Wiesz, może jednak jest jakiś procent, którego chłopcy nie zainteresują... Myślisz, że wszystkim tam odbija?
ja mam nadzieję, że część z nich to naprawdę ksieża z POWOŁANIA
Z tych księży których znam (oczywiście poniżej 50 roku życia), to żaden nie jest nieatrakcyjny... Chyba jednak większość woli chłopców, skoro żadnej pannie nie udało się ich zbałamucić..?
Pamiętam jak były kiedyś u mnie w parafii prymicje... Razem z przyjaciółką płakałyśmy za tym księdzem, bo taki przystojny był... Ahh... 10/10
Nam ksiądz na religii, który zerkał w stronę jednej z dziewczyn (gwoli ścisłości czternastoletniej), powiedział otwarcie, że gdyby miał jeszcze raz wybierać, księdzem by nie został.
Jak nie pedał, to pedofil... niestety.
Bez przesady... Znam kilku naprawdę fajnych księży i to takich z powołania, ani nie są pedałami, ani pedofilami...
Summerlove, Ty nawet poważnymi rzeczami potrafisz wywołać usmiech na mojej twarzy.
Ninek, ja nie trafiłam jeszcze na takiego. większą sympatię wzbudzają we mnie pełni życia i radości zakonnicy, Baraci Mniejsi Kapucyni. Tacy powinni być duchowni.
[quote=Ninek]Bez przesady... Znam kilku naprawdę fajnych księży i to takich z powołania, ani nie są pedałami, ani pedofilami...[/quote]
A pytałaś któregoś o to wprost? Przecież nie będą Ci się zwierzać z tego, co robią "po godzinach"... A pozory mylą, oj mylą... Myślisz, ża jak taki założy sukienkę to już popęd mu zanika? Jakoś go musi realizować albo sublimować. Stąd księża w agencjach towarzyskich, stąd pokątne romanse w wiejskich (choć nie tylko) parafiach, a potem dzieci księży (sama znam dwójkę), albo molestowanie dzieci, bo tak najlatwiej.
Do niektórych młodych same się panny garną, grzech nie skorzystać jak Pan Bóg dał wzięcie.
Jest subtelna różnica między pannami które wiedzą, co piszczy w trawie i bezbronnymi dziećmi...
Celibat jest wbrew naturze, stąd takie problemy... nie wymagajmy od zdrowych, dorosłych mężczyzn, żeby nie mieli kosmatych myśli kiedy hormony buzują...
[quote=niechcemisie]Summerlove, Ty nawet poważnymi rzeczami potrafisz wywołać usmiech na mojej twarzy.
Ninek, ja nie trafiłam jeszcze na takiego. większą sympatię wzbudzają we mnie pełni życia i radości zakonnicy, Baraci Mniejsi Kapucyni. Tacy powinni być duchowni.[/quote]
Oj zgadzam się ! Kapucyni to wyjątkowo pozytywni i zwariowani ludzie !
[quote=summerlove]Jest subtelna różnica między pannami które wiedzą, co piszczy w trawie i bezbronnymi dziećmi...[/quote]
Kiedy patrzę na niektóre dzieci to rzeczywiście... subtelna. Jedynie lekka wzmianka w metryce.
Uważam, że osoby, które mają pracować z dziećmi: książa, nauczyciele, trenerzy, opiekunowie itd. powinni przechodzić jakieś testy psychologiczne, które pozwoliłyby ograniczyć nabór dewiantów na tego typu stanowiska.
Testy mogłoby być dobrym pomysłem, ale to kosztuje. A w naszym pięknym kraju na nic pieniędzy nie ma.
Unia ma do póki się nie rozpadnie...
... dopóki rząd unijnych funduszy nie rozkradnie.
Specjaliści twierdzą, że UE już nie długo pociągnie... Więc trzeba zagarnąć jak najwięcej, póki jeszcze się da...
Unia powstała po to, żeby była praca dla kolesi polityków - to są pieniądze, o jakich siewam nie sniło moje drogie...
Kolejny absurd to europarlament - przecież więcej niż połowa posłów nie zna innego języka niż ojczysty, to po co oni tam są, jak myślicie?!?
Dobre pytanie Summerlove... Ehh..
Przypomina mi się biblijne proroctwo Daniela, który interpretował sen króla Baltazara.
"Oto olbrzymi posąg stał przed tobą; wielki był ów posąg, potężny jego blask, a straszny jego wygląd. Głowa tego posągu była ze szczerego złota, jego pierś i jego ramiona ze srebra, jego brzuch i jego biodra z miedzi, jego golenie z żelaza, jego nogi po części z żelaza, po części z gliny. "
Złota głowa miała oznaczać babilońskie imperium, ramiona i pierś Medo-Persję (dwa ramiona połączone piersią - dwa zjednoczone państwa), brzuch i biodra Grecję, żelazne nogi to Imperium Rzymskie, które jak pamiętamy z historii zostało podzielone. Po jego upadku powstały dzisiejsze państwa europejskie jak palce u stóp.
"Ty, o królu, jesteś królem królów, któremu Bóg Niebios dał królestwo, moc i siłę, i chwałę, w którego ręce na całej zamieszkanej ziemi dał ludzi, polne zwierzęta i ptactwo niebieskie, którego uczynił władcą tego wszystkiego; ty jesteś głową ze złota. Ale po tobie powstanie inne królestwo, słabsze niż twoje, a potem trzecie królestwo z miedzi, które opanuje całą ziemię. Czwarte królestwo będzie mocne jak żelazo, bo żelazo wszystko kruszy i łamie; i jak żelazo, które kruszy, tak i ono wszystko skruszy i zdruzgocze. A że widziałeś nogi i palce po części z gliny, a po części z żelaza, znaczy, że królestwo będzie rozdzielone, lecz będzie miało coś z trwałości żelaza, jak widziałeś żelazo zmieszane z ziemią gliniastą. A to, że palce u nóg były po części z żelaza, a po części z gliny, znaczy, że królestwo będzie po części mocne, a po części kruche. A że widziałeś żelazo zmieszane z gliniastą ziemią, znaczy: zmieszają się z sobą, lecz jeden nie będzie się trzymał drugiego, tak jak żelazo nie może się zmieszać z gliną."
Tak więc niby Unia jest, ale cóż z tego... jedności prawdziwej nie będzie nigdy.
A Nergalowi lepiej jednak w krótkich włosach niż w długich
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź