Moim ostatnim hitem okazał się krem zakupiony w aptece DARDIA. Krem jest przeznaczony raczej do suchej a nawet odwodnionej cery. Posiada w składzie lipidy, gliceryny i mleczany, które silnie nawilżają ale również pomagają zatrzymać wodę w głębszych warstwach skóry. Krem mogą stosować nawet dzieci po 2 roku życia, jest bezzapachowy i pozbawiony substancji najczęskiej uczulających. Może byś stosowany przez osoby, które mają skórę mieszaną, ponieważ mimo iż jest z lipidami skóry przetłuszającej się miejscowo nie obciąża.
Naprawdę intensywnie nawilża i twarz jest nawilżona i uczucie ściągnięca nie pojawia się przez kilka dni. Stosuję od ok 3 tygodni co drugi, trzeci dzień. Polecam zdecydowanie. W ofercie jest również maść i mleczko o podobnym działaniu, wzbogacone dodatkowo o mocznik.Poza tym polecam krem do rąk Neutrogean, zapewne znany ale ja niedawno go użyłam pierwszy raz. I jestem zachwycona. Stosowane wcześniej przeróżne kremy nawilżały ręce, tylko na chwilę, lub do pierwszego kontaktu z wodą, ten jest inny, stosuję raz na dzień lub na dwa dni i ręce nie są suche. Polecam.