Temat: Niezbędne kosmetyki
napiszcie bez jakich kosmetyków nie możecie się obejść?
u mnie jest to przede wszystkim oliwka dla dzieci, którą stosuje zamiast balsamu, tusz do rzęs oraz pomadka truskawkowa NIVEA.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
napiszcie bez jakich kosmetyków nie możecie się obejść?
u mnie jest to przede wszystkim oliwka dla dzieci, którą stosuje zamiast balsamu, tusz do rzęs oraz pomadka truskawkowa NIVEA.
Myślałam, ze oliwka to mój patent. Ha ha.
JA bez kremu z woda termalna z Vichy
masła do ciała waniliowego
i smakowejego błyszczyka
oraz mleczkiem do demakijażu
i kremu skinset
ostatnio to wazelina kosmetyczna na podrazniony nos po katarze działa cuda
Nie mogę się absolutnie obyć bez dobrego podkładu,od lat używam tylko jednego: Mac Factor Lasting Perforomance, kolor natural beige, nie wyobrażam sobie zejść na dół do warzywniaka po ziemniaki nie nałożywszy tego podkładu.. Chyba zabrałabym go na wyspę bezludną!
U mnie balsam do ciala i blyszczyk musi byc Reszta niekoniecznie - nie przepadam za malowaniem sie
a i w wakacje: mgiełka do ciała i puder nabłyszczjący do ciała (lub cokolwiek c sie blyszczy:P np balsam do ciała, czy mgiełka )
O w okresie letnim mgielka mile widziana - kilka psikow i czuje sie jak nowa
Bezwzględnie tonik i krem wieczorem. Na dzień - kosmetyczka samych potrzebnych cudów.
tonik, oliwka, wazelina i krem nawilżający do twarzy
no i oczywiście podkład
tusz do rzęs ( jeśli nie umaluję rzęs czuję się jakbym była nago ) - hmm to taki najważniejszy mój kosmetyk bez którego nie potrafię zyć
[quote=betitek20]tusz do rzęs ( jeśli nie umaluję rzęs czuję się jakbym była nago ) - hmm to taki najważniejszy mój kosmetyk bez którego nie potrafię zyć [/quote]
Ja tez nie moglabym sie rozstac z tuszem. Mam dlugie rzesy i kiedy je podkreslam mascara, wygladaja super.
A ja tuszu uszywam ze 4 razy w roku
J potrzebuję maskary bo mam krótkie, połamane i byle jakie.
Mie wiecznie oczy lzawia jak mam pomalowane rzesy
Dla mnie niezbędnikiem jest czarna kredka do oczu.
To tak:
- krem do twarzy Bambino lub intensywnie nawilżający firmy Avon Care
- tusz do rzęs z Avonu
- czarno/niebieska kredka podwójna końcówka z Avonu
- woda toaletowa (obecnie Pur Blanca lub spray do ciała/mgiełka z Avonu)
- puder w kamieniu z Avonu lub podklad z Avonu - ale to czasem jak idę na imprezę
- cienie do oczu z Inglotu - tez kiedy ide na imprezę lub do pracy.
- dezodorant
- balsam do ciała ujędrniający (z Avon Care)
Jeśli chodzi o mnie to tak:
- tusz do rzęs
- czarna kredka
- błyszczy do ust
- krem nivea
Ale tak w sumie np. przez wakacje nie lubię się malować. Nie pojawia sie u mnie taki efekt, że bez tuszu czuję się nago. Wtedy przeszkadza mi i podkład i cienie i tusz do rzęs. Najlepiej wtedy tylko jakąś mgiełkę. Balsam do opalania i nad wodę.
tusz do rzęs - bez reszty jakoś przeżyję krótki czas Bez tuszu czuję się goła...
krem ... musze mieć na twarzy krem
dziś zrobiłam zapas kupiłam sobie tutti frutti mus do ciaLa bo idzie mi jak woda
a ja ostatnio zjadam błyszczyki - strasznie się od nich uzależniłam
Ja lubię maseczki z glinki i ostatnio z alg.
Do tego nie mogłabym się obejść bez tranu w kapsułkach, ceranova z algami na zmarszczki i kremu owocowego dermiki
A reszta, jest zmienna
Dermika Variete ??? o ten krem chodzi?
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź