Odp: wybielanie zębów
Mi też się nie podobają takie ozdoby...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 9 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Mi też się nie podobają takie ozdoby...
trzeba metode dostosowac do zebów-ich kośća, każdemu inne rzeczy służą
Jak masz pieniądze, to zdecyduj się na wybielanie zębów.
Nie będziesz na pewno żałować i jest to bezpieczne dla Ciebie.
Jest to drogi zabieg, bo pasty są drogie.
Koszt 2 łuków kosztuje na pewno 1.000 zł., bo pytałam.
a ciekawe jakie są efekty wybielania zębów laserem tyle ,że pewnie duzo kosztuje
dobra jest sól na wybielanie zębów
soda oczyszczona sprawdzona!
jeszcze ponoc warto grysc plasterek cytryny gdyz równiez działa wybielajaco na zęby .
Przyznam że z dystansem podchodze do tych domowych sposobów ,bo wiadomo ich działanie nie będzie piorunujace .
plasterek cytryny? to raczej szkliwo zniszczy.... tak na moje poranne rozumowanie
Zarówno sól ,soda jak i cytryna mają działanie lekko wybielajace nalezy pamietac że bardzo krótkotrwałe i każde z tych substancji niestety może bardziej zaszkodzic niż pomóc naszym zębom .
Dlatego też wspomniałam ,że z dystansem podchodze do tych domowych sposobów
jak mój syn był mały i tak uwielbiał cytrynę że musiałam chować przed nim, to mi dentystka powiedziała, że bardzo dobrze robię, więc Justyna ma rację - niszczy i zęby ciemnieją
wszystko co kwaśne i słodkie działa źle na szkliwo, więc lepiej stosować pasty wybielające lub iść na zabieg...
Ja wybielę je sobie po ściągnięciu tego aparatu ortodontycznego.
oooo nosisz aparat.... a długo już?
Od początku maja 2010 r.
A zanim mi go założyli, to od września 2009 roku ,musiałam chodzić do dentysty, by robili ząb, po zębie, robić zdjęcia zębów panoramiczne, odcisk pod aparat i jeszcze to, a tamto i tak zeszło do maja.
Przede mną 2 lata noszenia jego, a potem na 1 rok, tzw. aparat retencyjny, by wada nie powróciła do punktu wyjścia.
Specjaliści od stomatologii estetycznej zaproponowali nam publikację artykułów odnośnie sposobów na piękniejszy uśmiech (na wyłączność). Podpowiedzcie nam jakie tematy powinny być poruszane, co Was interesuje w tych kwestiach (wybielanie, implanty, próchnica itp), będziemy na bieżąco publikować ciekawe materiały według Waszych potrzeb.
zdecydowanie zdrowe wybielanie!!! mnie interesuje wybielanie jedynki, słyszałam kilka opini, niestety skrajnie różnych
no i ew. jakaś zniżka dla czytelników do gabinetu w Warszawie
Rozumiem że masz tylko 1 ząb do wybielenia - pewnie "martwy"?
Nie ma zdrowego wybielania, zawsze jest to ścieranie wierzchniej warstwy szkliwa
Ja natomiast chciałabym się dowiedzieć więcej na temat szybkiego prostowania zębów - czy jest to możliwe?
[quote=summerlove]Rozumiem że masz tylko 1 ząb do wybielenia - pewnie "martwy"?
Nie ma zdrowego wybielania, zawsze jest to ścieranie wierzchniej warstwy szkliwa[/quote]
tak
wiem, że nie ma w 100% zdrowego,ale może chociaż troszkę ... wkurza mnie to, w końcu to jedynka
Wiem, nie wygląda to estetycznie
W takim wypadku wiem, że jakiś preparat jest wstrzykiwany w głębszą warstwę zęba, takie wybielanie od środka
Licówki i implanty. Pytanie nr 1 - czy licówka może się oderwać.
Jak trafisz na partacza to wszystko się posypie. A dobry dentysta ma swą cenę
Nie zawsze. Znam drogiego co wcale nie jest dokładny i młodą stomatolog, która nie bierze dużo, a stara się, żeby sobie wyrobić opinię...
Ostatnio edytowany przez Ksymena (2010-12-20 10:04:13)
I ja znam takich, którym niejeden chciałby pięścią zęby wybić, bo słono zapłacił za fuszerkę.
Mnie bardziej wkurza to, że np. dentysta coś spartoli, ale się upiera że to taka specyfika zęba (to ja mam inne niż wszyscy?!?) I poprawia z wielką łaską...
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 9 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź