Temat: Oryginalny strój dla panny młodej
Biała suknia odchodzi do lamusa. Według mnie ciekawą propozycją są np. suknie z górą koloru bordo lub całość w kolorze łososiowym. Co myślicie o takich kreacjach?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Biała suknia odchodzi do lamusa. Według mnie ciekawą propozycją są np. suknie z górą koloru bordo lub całość w kolorze łososiowym. Co myślicie o takich kreacjach?
Ostatnio widziałam taką opcję: biała suknia z czarnymi dodatkami (czarne koronkowe rękawiczki, czarne różyczki na sukni, kapelusz z czarnymi dodatkami) mnie się podobało, Panna Młoda ma tatuaże więc to do niej idealnia pasuje!
Czerń kojarzy mi się z żałobą, więc może miałaby symbolizować żal po utracie wolności?
widziałam bordo, widziałam z czernią i widziałam róż - NIE NIE NIE
no i sama przymierzałam też z zielonym dodatkiem, jednak pomimo, że ta ostatnia bardzo mi przypadła do gustu wybrałam kolor tradycyjny - w tym wypadku jestem za klasyką - biel, ecru ew. kość słoniowa...
Bielutka suknia wygląda najpiękniej jednak, jednak można uzupełnić ją przez oryginalne dodatki; piękny kapelusz, bolerko, bukiet kwiatów itp, a widziałyście kiedyś zamiast sukienki spodnium lub garniturek do slubu dla kobiety?
ja przymierzałam garsonkę - była piękna! ale doszłam do wniosku, że garsonkę mogę założyć każdego dnia do pracy - ślub jednak jest większą uroczystością
Nie jestem zwolenniczką czarnych lub bordowych sukien do ślubu
Tylko jako dodatek lub góra jest do zaakceptowania w przypadku sukni do ślubu kościelnego, całość w tym kolorze nigdy!
Różne są gusty więc mogę mówić za siebie - byle nie za bardzo dziwaczna, to może być nawet dwukolorowa
Jakos czern mi sie nie pobodoba...... smutno sie kojarzy. Najlepiej jakby panna mloda byla ubrana w taki kolor pistacjowy. Taki zielonkawy i do tego mily dla oka. I symbolizuje nadzieje- ...na udane zycie.
Też mi się podoba... Ale czasem lubię zaszaleć i coś oryginalnego dodać do tradycyjnego wdzianka...
Na przykład co? Kwiatek do kożucha?
Widziałam kiedyś piękną, ciemnoczerwoną i ogromną suknię. Dziwnie to wyglądało, bardziej balowo niż ślubnie.
Ale na żywo czy w jakiejś gazecie o modzie lub na pokazie?
Na żywo. W kościele w dodatku i to ładnych kilka lat temu, kiedy jeszcze raczej biel królowała.
To jakaś miejscowa 'celebrytka"-ekscentryczka była?
Nawet nie wiem kto to. Przypadkiem widziałam, ale suknia zrobiła wrażenie na mojej kilkuletniej osobie. Miałam jakieś 8 lat.
która planuje ślub na Kanarach???
Ja z pewnością nie.
Doda chwaliła się, że na ślubie z Nergalem będzie ubrabna tak, że nawet ksiądz na nią będzie leciał.
a to Ci ciekawostka, a kiedy ona ten ślub bierze??
chętnie zobaczę
ej... a oni kościelny wezmą??
A to o sukience to widziałam w jakimś wywiadzie. I nikt tego nie wymyślił, bo sama mówiła przed kamerą.
no i git
a co do przysięgi, to nie musi mówić o tym akurat wiem - jedna osoba może mówić a druga nie, tak ejst to praktykowane w przypadku niewierzacych/ nieochrzczonych
[quote=niechcemisie]Ja z pewnością nie.
Doda chwaliła się, że na ślubie z Nergalem będzie ubrabna tak, że nawet ksiądz na nią będzie leciał.[/quote]
To raczej nietrudne, zwłaszcza jak ksiądz wyposzczony
Czasem się nie składa, jeśli niezbyt atrakcyjny to raczej nie może za bardzo na litość parafianek liczyć... Wtedy wyposzczony...
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź