Odp: Co zrobić na kolację?
Też mam takie wrażenie, chyba to zanieczyszczenie środowiska tak działa, niestety... Ja ze 3-4 lata już nie jadłam jagód, odkąd wiem o tych opryskach (ale na grzybki się skusiłam
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 … 16 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Też mam takie wrażenie, chyba to zanieczyszczenie środowiska tak działa, niestety... Ja ze 3-4 lata już nie jadłam jagód, odkąd wiem o tych opryskach (ale na grzybki się skusiłam
Te opryski to na chrabąszcze majowe były głównie
Nie słyszałam o tych opryskach...
Nieco na ten temat można poczytać tu:
[url]http://www.lasy.gov.pl/zakladki/aktualnosci/lodzcy-lesnicy-walcza-z-barczatka/?searchterm=opryski[/url]
[url]http://www.krosno.lasy.gov.pl/web/chotylow/ochronalasu[/url]
Na kolację polecam zapiekanego kalafiorka i sałatkę: PYCHA!
Kalafiorka trzeba lekko obgotować, następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypać żółtym serkiem wymieszanym z łyżką mleka. Zapiekać około 15 minut. Pychotka.
Sałatka:
noga wędzonego kurczaka, woreczek ugotowanego ryżu, kukurydza z puszki, cebulka, koperek, 4 jajka na twardo, majonez - Niebo w gębie!!!
Ja dzisiaj robię jajecznicę na pomidorach
Co planujecie dzisiaj na obiad lub obiado-kolację? Ja zapodam pieczarkową z groszkiem ptysiowym
Ja na obiad mam spaghetti a na kolację chyba kanapki z sałata i wędliną
Potrzebuję przepis na smaczną zapiekankę, może być mięsna lub warzywna, czy ma ktoś sprawdzony przepis???
Ja to robię taką zwykła, makaron, mięsko (piersi kurczaka), warzywa i na wierzch ser i polewam sosem serowym.
Zapiekankę można zrobić prawie ze wszystkiego co się ma pod ręką
ja robię najczęściej z resztek - makaron lub ryż lub kasza i do tego warzywa, mięso (moze być z zupy) i na wierzch ser żółty
no wiem, ale tez trzeba to tak umieć połączyć, żeby w miarę smakowało:)
dobrze smakuje mięso mielone z groszkiem i makaronem, całość zalać sosem pomidorowym i ser na wierzch
no dobry pomysł Justynko, wielkie dzięki, dzisiaj mam jeszcze pulpeciki z wczoraj, zrobię je z ryżem i sałatą ze śmietaną!
ja takie pulpety sprzed kilku dni "rozdziabuję" widelcem i dodaję do zapiekanki - ryż tak samo tu pasuje jak makaron
smacznego
Też dobry pomysł
A ja dzisiaj gotuję zapiekane brokuły z serkiem żółtym, papryką i płatkami migdałów
o cóż za mieszanka.
Ja zaszaleje i zrobię pieczonego kurczaka.
Nie będzie zbyt ciężkostrawny jak na kolację? Chyba że będzie wczesna, taka obiadokolacja...
ja brokuły zawsze jem z płatkami migdałowymi
może wyda się to wam dziwne, ale nie jadłam jeszcze brokułów - jakoś nie zachęcają mnie wyglądem, trochę mi się z glonami kojarzą
My uwielbiamy brokuły na parze z masełkiem, z ;płatkami jeszcze nie próbowałam...
W ogóle płatki migdałów mają szersze zastosowanie w kuchni niż by się mogło wydawać...
Nie przepadam za migdałami ... płatki to jeszcze zniosę ale takie w formie bakalii to smakują dla mnie jak mydło....
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 … 16 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź