Odp: Co ostatnio sobie kupiliśmy
Tak, właśnie odkrywam jego zalety...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 19 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Tak, właśnie odkrywam jego zalety...
Próbowałam rzucić i ostatnie co sobie kupiłam to kolejna paczka papierosów
Nie lepiej było wydać na jakieś dobre wino? A tak kasa poszła z dymem:(
A ja wczoraj byłam na megazakupach - spożywczych głównie
To podobnie jak ja. Zresztą ja to tak co miesiąc.
Ale kupiłam też cos dla siebie - kolorowe klapeczki w sam raz na koniec lata
A mi się właśnie rozwaliły. W szalonym tempie niszczę buty - każde!
Za duży "nacisk"?
Był mały i było to samo - bez względu na rodzaj obuwia, jakość, cenę, markę. Chodzę jakimiś skrótami, przechodzę przez tory po nasypie, po tych kamieniach, w lesie i parku niekoniecznie trzymam się ścieżki, lubie wychodzić w deszcz, polskie chodniki w niektórych miejscach wyglądają jak polskie drogi (niby są nowe, ale te stare też się jeszcze zdarzają) i zazwyczaj wybieram obuwie, które nie jest superwytrzymałe, za to ładne. Najlepiej kiedy zabiorę tatę na zakupy - on mi pokazuje to co jest mocne, ja mu to co ładne i kiedy znajdzie się para mające cechy wspólne biorę ją. Ale nie mogę zbyt często taty zabierać niestety
Musisz zacząć chodzić wyznaczonymi "trasami"
A ja nadal odkrywam ścieżki miasta
Nie zawsze się da, ja przeważnie jestem spóźniona kiedy gdziekolwiek wychodzę, więc gnam na oślep, byle szybciej. Nawet zwykłe klapki po domu wytrzymują do m-ca i zaczynają się sypać. Teraz mam na sobie takie, które trzeba było zreperować po 2 tyg.
I pewnie to nie ostatnia reperacja? Chyba że zepsują się na amen...
Ja wczoraj kupiłam sobie bluzeczkę czarną w zielone paski.....i mojej małej kupiłam spódniczkę różową
No zwykle nie. najgorzej jak się kupuje drogie sportowe buty, to człowiek wtedy pluje sobie w twarz, że mógł kupić za nie więcej niż pół bańki i wytrzymałyby tyle samo.
Dziś byłam w obuwniczym, słyszałam jak facet reklamował buty za 49 zł, sportowe - pół podeszwy odkleiło się podczas trzeciego dnia używania... Ale facet ze 120 kg ważył jak nic...
Ja nawet jak ważyłam pięćdziesiąt parę to rozwalałam.
A z tymi reklamacjami to nie zawsze jest fajnie. Syn znajomej kupił za prawie cztery stówki buty sportowe, takie normalne nike i rozwaliły się. Chciał zareklamować, a baba mu mówi, że nie przyjmie, bo to nie są buty do chodzenia. On oczy wybałuszył i pyta do czego w takim razie, a ona, że do ćwiczenia i tyle.
Połowa butów zimowych ma w podeszwie tekturę (nie tylko zresztą zimowych) - wiem bo widziałam i pan szewc też powiedział. Kiedy woda się dostaje do środka (a to normalne zimą lub podczas deszczowych dni), tektura w środku rozmaka i przestaje łączyć jedną warstwę podeszwy z drugą oraz trzymać stalkę. Jest po bucie. Środek do wymiany, stalka zardzewiała, wnętrze buta rozmoknięte i nie ma sensu suszyć, bo to papier, który stracił już swoją formę. Wychodzi na to, że na deszcz gumiaki, na zimę trepy i traktorową podeszwą,a lato na bosaka i na łąkę. Kiedy kupuje się buta nie wiadomo co jest w środku, ale czas pokaże.
Ostatnio edytowany przez niechcemisie (2010-08-15 08:45:11)
ja też niszczę buty, bo koślawię
a dziś robiąc zakupy na obiad w leclercu książkę za 5zł - prawda o ruby valentine - podobno fajny kryminał
Justynko, wysłałam Ci książki! Mam nadzieję, że ci się spodoba. Ta od ciebie mi się bardzo podobała.
dziękuję
czekam na listonosza w takim razie
Nie musisz się śpieszyć z czytaniem, bo wiem, że masz teraz inne sprawy na głowie!
[quote=emilia_s292]Nie musisz się śpieszyć z czytaniem, bo wiem, że masz teraz inne sprawy na głowie![/quote]
no właśnie... czytuję w autobusie, bo często celowo zostawiam samochód, żeby nie stać w korkach
ale już PO WSZYSTKIM z przyjemnością oddam się czytaniu - chyba że mnie zawalą pracą
Ale masz fajną liczbę postów - 4000. "Jubilatkę" mamy na forum
Sto lat! sto lat!
haha już mam więcej
dziękuję
Emilka, wczoraj przyszły książki! dziękuję
Nie ma sprawy, jak będziesz jeszcze jakąś zainteresowana jaką mam to pisz!
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 19 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź