376

Odp: I przed i po ślubie

Ok. Nie ma sprawy. Ja jak ci wyślę to dam ci znać big_smile
A co to za smutna minka?   trzydziesta nie jest taka zła!

377

daj spokój... mam jeszcze dwa miesiące młodości - muszę się przyzwyczaić do tego, że już nie będę miała 2 na przedzie wink
a Ty kiedy?

378

Ja już miałam 23 maja....

379

no tak, stąd wiesz, że po 30tce świat się nie wali wink
wszystkiego najlepszego!

380

[quote=emilia_s292]Ja z moim nie gram bo kiedyś wygrywałam z nim i się wściekał.[/quote]
No właśnie, stąd ta kłónia między nami. Nigdy ze mną w tą grę nie wygrał. Ale z kolei w jakiejś grze typu boks, walki uliczne, karate to ja nie miałabym najmniejszej szansy, nawet nie startuję, ze dwa razy z nim zagrałam i mam dość, nokautuje mnie. Gramy razem w strategie na kompie.

381

Ja też lubię czasem coś lekkiego preczytać, zwłaszcza jakąś babską powieść typu perypetie zakupoholiczki albo coś w stylu Bridget Jones. Śmieszą mnie te ich poszukiwania miłości, ale fajnie w tych książkach jest ukazane jak podnoszą się z humorem z porażek. To nastraja optymistycznie.

382

[quote=justyna]no tak, stąd wiesz, że po 30tce świat się nie wali wink
wszystkiego najlepszego![/quote]
Dzięki. I powiem ci, że jak na razie to nic się u mnie nie zmieniło. I tak się nie czuję, jakbym miała 30 lat!

383

Ja się czuję jakbym miała ponad i to już od dwudziestego roku życia. A zachowuję się jakbym nawet tych dwudziestu nie miała. Oj, zbyt dojrzała to ja nie jestem.

Czy Wy zawsze wiedziałyście, że chcecie mieć męża i dzieci, a jeśli nie to kiedy zrodziło się takie pragnienie? Bo ja jakoś nie chcę mieć dzieci, a mój by chciał.

384

Ja zawsze chciałam mieć męża i dzieci. Zawsze bawilismy się w dom i wychowywałam się wśród rodzin wielodzietnych. Dla mnie mąż i dzieci to było coś normalnego.

385

ja też zawsze byłam "pro rodzinna" za to moja siostra nie,no i mieszka teraz sama z psem i kotem big_smile

Ostatnio edytowany przez justyna (2010-07-16 08:30:44)

386

Ja miałam taki etap, że chciałam, ale dobrze że nie wszło. Mam kilka koleżanek, ktre od zawsze fascynowały ię ubrankami dla dzieci i zabawkami i zawsze wiedziały, że tego właśnie chcą - mieć rodzinę. Niewiele mam takich, które to od siebie chcą odepchnąć w czasie jak ja.

387

a ile masz lat? bo gdzieś chyba przeoczyłam?

388

25, niedługo 26. Wiem, że nie wszystko da się zaplanować, ale gdyby mogło być tak jak chcę, to zaręczyny za dwa-trzy lata, ślub dwa-trzy lata po zaręczynach, dziecko minimum dwa lata po ślubie.

389

Pierwsze dziecko najlepiej przed trzydziestką...

390

Ja słyszałam, że przed 35 rokiem życia.

391

Przeczytaj [url]http://www.w-spodnicy.pl/Tekst/Mlode-mamy/529369,1,Pierwsze-dziecko--czas-na-pierwsze-dziecko--kiedy-pierwsze-dziecko.html[/url]

392

20-25 lat, a inne źródła podają 24-35. Ja przed trzydziestką na pewno jeszcze dziecka nie zapragnę.

393

Tylko że póżniej będzie ci ciężej urodzić.

394

Mimo wszystko, wolę tego nie robić dopóki nie chcę. Nie chciałabym żeby dziecko przyszło na świat nie do końca chciane.

395

No pewnie. Masz rację. Lepiej pragnąć tego dziecka i wtedy je mieć i potem ciągle tylko tulić i całowac....

396

Druga sprawa, to sytuacja materilna. Ja się jeszcze uczę, chcę trochę potem popracować. Poza tym trochę pobyć żoną, bo wiem, że dwie role - matki i żony to by było dla mnie za dużo naraz, muszę się pierw z jedną z nich oswoić.

397

Zrób jak czujesz. Pewnie, że żona i matka tak od razu to dużo.

398

Dla mnie tak. Jestem jeszcze niedojrzała, pomimo wieku, w którym większość zakłada rodzinę.

399

Ja miałam 27 lat jak urodziłam córeczkę.

400

Połowa moich rówieśniczek ma już dzieci. Tyle że wszystkie w wyniku wpadki, żadne nie było planowane.