126

Odp: Zdrada

Nie zaczyna się małżeństwa od zdrady, przesądna jestem.

127

[quote=niechcemisie]Nie zaczyna się małżeństwa od zdrady, przesądna jestem.[/quote]
ja też bym nie pozwoliła na takie harce...

128

Striptiz jest po to żeby podniecać, a jeśli ktoś ma się podniecać kimkolwiek innym to w swojej głowie już zdradził. Ja nie pozwolę na to, żeby w przeddzień ślubu na kolanach mojego faceta siadała wijąca się baba w gorsecie albo i bez.

129

Ale Ciebie tam nie będzie... Więc jaki na to masz wpływ?

130

Taaak? Zastanawiam się które z nas by szybciej biegło na wieczór drugiego, żeby zobaczyć czy obchodzi się bez striptizu. Zderzylibyśmy się w pół drogi.

131

Mnie by duma nie pozwalała sprawdzać. Ale niechbym się dowiedziała...!!!

132

Można zawsze kogoś podesłać. Dobrze by było mieć brata w takiej sytuacji, takiego z którym się dobrze żyje i on byłby na tym wieczorze.

133

Oj, nie wiesz, co to męska solidarność!
Nie powie, bo i po co?

134

No to nie wiem, ale jeśli miałabym mieć tego typu wątpliwości przed ślubem, to byłoby bez sensu wogóle brać ten ślub.

135

Twoja zasadniczość jest godna podziwu:) Ale może kiedyś z niej wyrośniesz:)

136

Nie chcę. Nie chcę, bo widzę kobiety, które poświęciły tą swoją zasadniczość i nie chcę takiego małżeństwa jakie one mają, wolałabym być sama.

137

Szczerze mówiąc, przestałam już wierzyć w małżeństwo idealne, to zawsze jest walka dwóch żywiołów...

138

A w jakie wierzysz? Na co nie można liczyć i czy jest coś, czego jeszcze możemy wymagać lub oczekiwać od małżeństwa? Rozpracujmy to po kolei, bo mnie zaintrygowało.

139

Zacznijmy od tego, że zawsze trzeba wypracowywać kompromisy, jedno chce tego, drugie tamtego.

140

To chyba cecha idealnego małżeństwa.

141

No ale u mnie z kompromisami jest tak, że muszę dopiąć swego, więc to jest na nie...

142

Ach, taka buntownicza. a masz takie coś, że przeciwstawiasz się czasem tylko po to żeby stawić opór?

143

Nie, z tego już wyrosłam:)

144

Aha. Wracając do tematu - wizja idealnego związku w Twoim mniemaniu zostaje zburzona przez obowiązek osiągania kompromisu. A gdyby tak facet Ci ulegał i Twoje byłoby na wierzchu, nie musiałabyś iść na kompromisy? Zdarza się tak przecież.

145

Aż tak bym nie chciała, ale idealnie byłoby, gdyby ulegając miał podobną wizję danej sprawy co ja, czyli dawał się naprawdę przekonać:)

146

No i tak przecież może być, więc uznaję to na plus dla IDEALNEGO związku. Co następne?

147

Nawyki, które trudno wykorzenić... Jak to opanować?

148

A czy te nawyki koniecznie muszą Ci przeszkadzać?

149

No, niektóre mogą...

150

Da się je zmienić. Przynajmniej większość.