Odp: Zupy ...
ja robię z mlekiem cukrem i pieprzem... raczej mało obiadowa
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 13 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
ja robię z mlekiem cukrem i pieprzem... raczej mało obiadowa
hm.. szukam jakieś na bulionie (rosół to podstawa każdej dobrej zupy
zrobiłam krem z brokuł
Mniami chce dzis mojemu zawieść by spróbował
ja mam dziś ogórkową
A ja żurek.
Nie lubię żurku...
A na jutro zrobię tradycyjnie rosół.
Ja mam na jutro przewidziany barszcz ukraiński. Fasola się moczy...
DZis barszcz czerwony
ukraiński MNIAM
i żurek też pycha
a jak robicie żurek? tradycyjnie na zakwasie?
Na wywarze z boczku, zakwas ze słoika, wspomagany torebką. Taki lubimy. Zakwasy płynne to już coraz gorsze produkują, a sama to takich rzeczy nie robię. Kiedyś fajne i smaczne można było dostać u nas w piekarni...
pamiętam jak mój tata sam robił zakwas - zupa faktycznie smakuje super, ale... śmierdzi w całym domu
pieczarkowa to jest to
[quote=betitek20]Przyznam się , ze kiepska ze mnie kuchareczka Dopiero się wdrążam w tematy kucharskie . Zdaje się na was Drogie Forumowiczki - mogłybyście polecić mi jakies nieskomplikowane przepisy na zupy ?
Dodam , ze potrafię ugotować jedynie rosół i pomidorową Ostatnio gotowałam kapuśniak ... jednak w smaku nie przypominał wogóle tejże zupy ... ech[/quote]
zapraszamy do skorzystania z przepisów na przepyszne i łatwe do ugotowania zupy z naszej sprawdzonej książki kucharskiej oraz przepisów nadesłanych przez doświadczone gospochy:
[url]http://urodaizdrowie.pl/category/przepisy/cat/zupy[/url]
a z kogo sprawdzone te przepisy?
U mnie dzisiaj grochóweczka. Sprawdzona i wyszła pychotkowa
a ja bym znów zjadła krem z brokół.
Bym zjadął grochowa ale moja mama nie umie jej robić zresztątata też nie o sobie nie wspominając .
Moze wiec pinkmause jakis przepis ?
Proste to jak "barszcz" hi hi.
Wywar (jak kto lubi), umnie na kości, dużo marchewki i pietruszki. Wsypuję groch łuskany (bez namaczania i takich tam), gotuję, aż rozgotuję (hi hi, ale to brzmi) ok. 1 godz. Garść makaronu (coś małego - muszelki, niteczki). Dużo majeranku, pieprzu, magii. Na koniec podsmażam boczek pokrojony w kosteczkę lub mięso z kości - co tam jest w domu i posypuję natką. Ot cała filozofia.
[quote=pinkmause]Proste to jak "barszcz" hi hi.
Wywar (jak kto lubi), umnie na kości, dużo marchewki i pietruszki. Wsypuję groch łuskany (bez namaczania i takich tam), gotuję, aż rozgotuję (hi hi, ale to brzmi) ok. 1 godz. Garść makaronu (coś małego - muszelki, niteczki). Dużo majeranku, pieprzu, magii. Na koniec podsmażam boczek pokrojony w kosteczkę lub mięso z kości - co tam jest w domu i posypuję natką. Ot cała filozofia.[/quote]
No to żadna filozofia Dzięki, namowie mamę by zrobiła jutro i się pochwale efektami:)
Dziękuje
Smacznego
pycha, robię podobnie, ale z ziemniakami
Ja czasami też, ale wolimy z makaronikiem lub grzankami
z grzankami jem cebulową
prosta, tania i do tego pyszna!!!
Też uwielbiam. A najlepszą robi moja siostra. Niebo w gębie
u mnie mistrzem jest mój tata, choć nie powiem... uczę się
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 13 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź