Odp: Sztuczne paznokcie ...
żelowe i tipsy nie
na codzień raczej krótkie, choć raz na jakiś czas sobie zapuszczam i wtedy zawsze maluję - najlepiej na czerwono!
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
żelowe i tipsy nie
na codzień raczej krótkie, choć raz na jakiś czas sobie zapuszczam i wtedy zawsze maluję - najlepiej na czerwono!
taaak ! czerwone paznokietki są zawsze modne i sexy
Na czerwono robię na święta. Bo pasuje do obrusa.
a ja właśnie maluję na czerwono jak mi do niczego nie pasuje - żeby był taki kontrast
niektóre tipsy są ładne, inne wręcz odrażające-np te długaśne różowe na zdjęciu dodanym przez malenka84. sama jednak wolę i mam naturalne paznokcie.
Ja zawsze miałam swoje paznokcie. Jednak wiem, iż nie każdy może sobie na to pozwolić.
Ja uważam tak, jesli ktos ma ładne paznokcie - umie o nie zadbać - to nie musi stosować żadnych sztucznych pzanokci. Natomiast gdy niestety jego paznokcie nie wyglądają estetycznie, a sztuczne paznokcie są jedynym dobrym wyjściem to jestem wręcz za aby sobie je zrobił.
Ja nie mam problemów z paznokciemi mam długie i ładne (chyba że musze grać na gitarze to wtedy niestety musze je ścinać)
Niestety nie moge mieć takich bo piore i sprzątam, nie zdają egzaminu, pozdrawiam!
[quote=angelcity89]niektóre tipsy są ładne, inne wręcz odrażające-np te długaśne różowe na zdjęciu dodanym przez malenka84. sama jednak wolę i mam naturalne paznokcie.[/quote]
Niektórych "sztucznych" nawet nie poznasz, np. robionych na formie (sam żel). Mnie tipsy się bardzo podobają i już. Zgadnijcie gdzie jest tips?
[url=http://www.fotosik.pl][img]//images41.fotosik.pl/208/b418f1580bf4ae91med.jpg[/img][/url]
[url=http://www.fotosik.pl][img]//images38.fotosik.pl/208/922d361a3b78c2a8med.jpg[/img][/url]
[url=http://www.fotosik.pl][img]//images37.fotosik.pl/208/cbe5f9692be7bcc4med.jpg[/img][/url]
te ostanie są super a raczej ich wzorek
w ostatnim??
a co do żelowych to miałam raz u nóg, bo z jednym moim miałam problem
Wszystkie są żelowe bez tipsów, dlatego pisałam, że trudno poznać.
Faktycznie trudno poznać wzór na naturalnych paznokciach nie zniszczy płytki paznokcia tak jak może to zrobić klej do tipsów
Teraz już prawie wogóle nie robi się pazurków na tipsie. Większość przedłużeń wykonywanych w salonach to właśnie żel/akryl na formie. Wygląda naturalnie i nie ma mowy o uszkodzeniu płytki.
Ten ostatni wzorek faktycznie super wygląda.
Ja nosiłam akrylowe przez 3 lata - ale przeważnie raczej krótkie i mało kolorowe, zazwyczaj francuski manicure, a to dlatego, że moich paznokci nie mogę wyhodować - mam to po mamie Niestety musiałam przestać, bo jestem w trakcie wielkiego oszczędzania (już od 3 lat) na marzenie mojego życia - własny dom z działeczką... Tak więc, musiałam sobie odmówić
Ja jeszcze nie mam takiego clu, by sobie odmówić. A domek, cóż więcej przy tym pracy niż radości. Ale życzę wszystkim, aby mieli, jeśli tego chcą.
na formie są fajne - jednak to nie dla leniuchów mnie denerwowało uzupełnianie. Szybko rosły mi paznokcie i robiła się mało urodziwa szczelina. Nigdy nie miałam żelowych, tylko akrylowe z formy.
[quote=luimig]na formie są fajne - jednak to nie dla leniuchów mnie denerwowało uzupełnianie. Szybko rosły mi paznokcie i robiła się mało urodziwa szczelina. Nigdy nie miałam żelowych, tylko akrylowe z formy.[/quote]
Moje też rosły z zawrotnym tempie - najdłużej mogłam je utrzymać 3 tygodnie, masakra
Mi też bardzo szybko rosną paznokcie.
A mnie rosną na tyle wolno, że mogę uzupełniać raz na 1,5 - 2 mies. Jak zauważam odrost, piłuję delikatnie żel i maluję lakierem, zazwyczaj bezbarwnym lub z drobinkami. I już nie widać odrostu...
Pinkmause - dobry sposób ja też zawsze mówię moim klientkom że jak pojawia sie odrost to przemalować - nawet bezbarwnym lakierem i będzie ok. A jeśli chodzi o piłowanie żelu to od skórek powinnaś go mieć położonego tak cienką warstwą żeby nie było żadnego uskoku kiedy zaczną odrastać.
Pinkmause - to faktycznie wolno, można sobie wtedy pozwolić na taką przyjemność
Czasami się zdarzy delikatna nierówność lub zażółcenie. Wtedy poprawiam pilniczkiem do tipsów.
Z wzorków to te srebrne mogłyby być. Lubię ostatnio srebrny kolor.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź