226

Odp: Cienie do oczu

ja oglądam często filmiki na youtube
dziewczyny fajnie pokazują krok po kroku jak się pomalować wink

czytam artykuły w internecie, porady itd wink
internet to najlepsze źródło smile

227

[quote=ladyflower123][quote=One_LoVe]obecnie najlepsze cienie wg mnie - sleek. smile[/quote]

Dla mnie paletki sleek są świetne. Jak na razie mam tylko Au Naturel, ale zamierzam powiększyć swoją kolekcję smile[/quote]

ja mam original i oss. smile

228

Też uważam że paletki sleek są super mam trzy i na tym nie zaprzestanę:)
Lubię jeszcze cienie z bell są tanie i mocno napigmentowane minusem jest że się kruszą mowa tu o pojedyńczych cieniach:))

229

jakoś ostatnio polubiłam matowe... wczesniej wolałam ciemne makijaże, teraz stawiam na minimalizm, poza wieczornymi imprezami:) kolory różnie, ale przede wszystkich, chyba brąz,fiolety,granaty, beże

230

Uwielbiam granat i jego łączenie z różnymi jasnymi odcieniami.

231

Luska witaj w klubie też lubię ciemny granat połączony najlepiej jasnym różem:)

232

Ja najlepiej czuje się w brązach, matowych i  kolorowych kreskach. Wydaje mi się,że to wszystko też zależy gdzie się wybieramy i na jaką okazję robimy makijaż wink

Pozdrawiam i zapraszam do  mnie
[url]http://cherrylassie.blogspot.com/[/url]

233

Ja tam lubię wszystkie kolory na oczach:D
Nigdy nie noszę jednego odcienia zawsze mieszam kolory czy to brązy czy bardziej wyraziste kolory,ale zdaję sobie z tego sprawę że niestety nie wszystkie kolory pasują danej osobie:)
Mi np.nie pasują kolory pomarańczowe wyglądam w nich okropnie ale i tak czasami je noszę:D

234

aktualnie najczęściej używam cieni Sleek oraz 120 cieni kupionych na allegro. Czasem też sięgam po paletki Maybelline oraz Inglot.
Z tym przydymionym dobrze napisane smile

235

[quote=pinkmause]Mocne, zdecydowane i ostre. Tak lubię

[url=http://www.fotosik.pl][img]//images47.fotosik.pl/216/e4c524686d39c18b.jpg[/img][/url] [url=http://www.fotosik.pl][img]//images38.fotosik.pl/212/226a50f9e4423349.jpg[/img][/url]

A inne gdzieś wkleiłam w innym wątku.[/quote]
Ja tak samo...Uwielbiam, kocham!
Cudne!

236

Moja ulubiona technika - ciemne na zewnątrz, jasne w kącikach, love it!

237

cienie perłowe z firmy deni carte. trwałe wydajne i się nie osypują smile

238

Moje ulubione cienie to te z paletki Sleek Oh So Special. Bardzo lubię zwłaszcza stonowane odcienie. Często mój makijaż ogranicza się do cielistego koloru na całej powierzchni ruchomej oraz lekkiego brązu w załamaniu powieki. Podobają mi się również intensywniejsze makijaże, ale jednak głównie na innych osobach.

239

U mnie codzienny, standardowy makijaż to: brzoskwiniowy, matowy cień + diamentowa kredka.
Czasami maluję się inaczej, ale generalnie zawsze wybieram tylko matowe cienie do powiek wink

240

lubię cienie perłowe  smile teraz używam z firmy DENI CARTE + baza pod cienie z tej samej firmy. Wszystko to sprawia, że cień dłużej utrzymuje się na powiece:)

241

Bell ma teraz foliowe cienie do powiek, rewelacja!

242

Ja uwielbiam cienie mineralne, np. Alilla ma wspaniale palety...

243

Mi się sprawdzają cienie sypkie satynowe. Mają przepiękne kolory i jest ich mnóstwo.

244

Ja lubię cienie w kremie, są co prawda mniej trwałe ale efekt malowania się jest lepszy.

245

W ogóle już nie maluję oczu, bo zaraz mam podrażnienia spojówek...

246

W życiu ich nie chcę - wolę miec zdrowe oczy niż narażać je na kontakt z jakimiś tam kosmetykami

247

Kolorówka to niestety coś kosztem czegoś. Takie "urozmaicanie" wyglądu nie jest dla nas czymś naturalnym, ale większość malujących się osób chce tę cenę zapłacić, albo nie jest jej świadoma, albo stara się wybierać najmniej szkodliwe kosmetyki.

248

A ja teraz to nakładam ten sam róż co na policzki albo rozświetlacz