Temat: Trudności codziennego życia
Co najbardziej jest dla Was uciążliwe na co dzień? Co byście chcieli zmienić w życiu w związku z tym?
Ostatnio edytowany przez alofan55 (2018-02-14 01:45:00)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Co najbardziej jest dla Was uciążliwe na co dzień? Co byście chcieli zmienić w życiu w związku z tym?
Ostatnio edytowany przez alofan55 (2018-02-14 01:45:00)
Dla mnie konieczność codziennego chodzenia do pracy, zarabiania na życie. Są ludzie, którzy całe życie mogą nie pracować, bo rodzina ich utrzymuje albo dostają spadek... Tacy to mają fajne życie.
W małych miejscowościach taką trudnością jest dojazd w codziennych sprawach do urzędów, lekarza, na pocztę. Nie każdy ma auto, a autobusy rzadko jeżdżą.
Chyba stres w pracy, którego wcześniej nie było. Pracowałam na stanowisku, które mi się podobało, ale okoliczności sprawiły, że musiałam objąć inne - takie było zapotrzebowanie w firmie. Jestem spięta, miałam przez to zepsute święta, nie mogę wyluzować, biorę Persen na noc, stresuję się każdym dniem.
No i warunki w domu rodzinnym. Bardzo chciałabym, żeby mój rodzinny dom trochę podniósł swój standard, żeby było przyjemniej i bardziej komfortowo, ale przy większości zmian albo napotykam opór "Po co? Niech będzie jak jest", albo nowe zmiany nie utrzymują się długo w starciu ze starymi nawykami.
U mnie obecnie najbardziej dojmującym problemem życia codziennego jest choroba psychiczna osoby, która twierdzi że jest całkowicie zdrowa i nie ma się z czego leczyć - ale jednocześnie utrudnia życie całej rodzinie...
niechcemisie:
Niby jest tak, że albo sami coś zmieniamy, albo zgadzamy się na to, co zastane, niby pracę można zmienić na inną, wyprowadzić się z domu rodzinnego też... A teraz pomyśl, na ile byłabyś gotowa na rewolucję w swoim życiu?
Bałagan w polityce też nie sprzyja spokojnej codzienności.....
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź