Temat: Garnki emaliowane czy ze stali
Chciałabym sobie kupić w najbliższym czasie komplet garnków. jakie mają więcej zalet?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Chciałabym sobie kupić w najbliższym czasie komplet garnków. jakie mają więcej zalet?
Polecam te ze stali, są wytrzymalsze, nie będziesz musiała ich wyrzucać z powodu odpryśniętej emalii
Mnie w tych ze stali szybciej się gotuje, mają cieńszy spód i dlatego. A mam już je dobrych pare lat.
Polecam ze stali, używam już 2 lata i ciągle wyglądają jak nowe
Wypatrzyłam świetne garnki w Duka właśnie ze stali seria Chef. Koleżanka moja ich uzywa i są bardzo dobre, nawet gotuje się szybciej ( dukapolska. com
Ja polecam to co sama używam i mi się sprawdza od lat. Mam komplet philipiaka, który w ogóle się nie przypala, ma dno groszkowe. Uchwyty też są super, nie nagrzewają się ani nie nadpalają, a potrawy często dochodzą szybciej niż w przepisie.
Emaliowane są tańsze ale jeśli masz odpowiednie fundusze to postawiłabym na garnki ze stali nierdzewnej. Nie te najtańsze ale porządnej firmy.Ja mam u siebie garnki Tefala. Konkretnie z serii Hero. Bardzo solidne, mają pogrubione dno tak więc dłużej trzymają ciepło. Łato się je również zmywa.Nie ma tam tych plasitkowych elementów, które odpadają. Ja myję w zmywarce. Pokrywki szklane tak więc widzisz potrawę.
Mają również 10 lat gwarancji, Firma na pewno nie dałaby tyle jakby nie była pewna produktu.
Tanie garnki szybko się niszczą, źle wyglądają po częstym użytkowaniu... Lepiej wydać więcej i mieć ładne przez parę lat
Ja równiez nie polecam emaliowanych. No chyba,że jakiejś bardzo dobre marki. Takie tylko mogą się dobrze prezentować. O wiele wygodniejsze oraz lepiej wykonane są garnki ze stali.Nie muszę chyba tutaj pisać,że są bardziej wytrzymałe i że będą Wam służyły przez dłuższy okres czasu?
Tu jest dobry opis na co warto jest się patrzeć oraz jakie mogą być inne dobre oraz polecane akcesoria kuchenne. Mozecie sobie mniej więcej poczytać : [url]http://www.trenddecor.pl/wyposazenie-kuchni-w-domu/[/url]
Ostatnio edytowany przez justa31 (2015-10-18 12:06:24)
Alicen masz rację te stalowe garnki z Duka są rewelacyjne. A nie wiem czy widziałaś tą serię żeliwnych garnków? [url]http://dukapolska.com/garnki-i-patelnie/garnki/medver-garnek-zeliwny-owalny.html[/url] . To tez konkret. Te garnki z całą pewnością będą służyły naście lat
Mam garnki firmy "Szuman"z grubym dnem szybciej się w nich gotuje .
W sklepie kuchnianawidelcu.pl można kupić - teraz z darmową dostawą:
[url]http://urodaizdrowie.pl/darmowa-dostawa-w-sklepie-kuchnianawidelcu-pl-15-17-04[/url]
Nie lubię osobiście garnków emaliowanych. Od zawsze mam stalowe. Lepiej jednak drożej zapłacić i mieć dłużej dobrą rzecz.
Stal też okazuje się niezbyt zdrowa, są dietetycy, którzy polecają emalie bardziej niż stalowe garnki:)
Moim zdaniem stalowe są lepsze. W ostatnim czasie przestałly być modne mocno kolorowe wzory garnków emaliowanych na rzecz nowoczesnych oraz prostych form. Właśnie takie mamy w domu. Dobry sprzęt, mają poza tym dobra gwarancję.
Emaliowane naczynia są ładne, ale przebarwiają się. Stal pozostaje estetyczna na długo.
Wystarczy czyścić od razu po użyciu, nie przetrzymywać w nich potraw. trudniejsze plamy czyszczę papką z proszku do pieczenia lub sody.
Ja lubię kolorowe motywy na emaliowanych garnkach
Ja lubię kolorowe motywy na emaliowanych garnkach
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź