Temat: Samochód na abonament
Słyszałyście o tej opcji? Podpisuje się umowę na określony okres , można wybrać różne opcje i nawet wyposażenie auta. Co o tym myślicie?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Słyszałyście o tej opcji? Podpisuje się umowę na określony okres , można wybrać różne opcje i nawet wyposażenie auta. Co o tym myślicie?
Myślę, że podstawowa rzecz przy takim abonamencie to ustalić jak często potrzebujemy auta, bo jeśli codziennie, to może być to nieopłacalne. Ale sprawdzę to i jak będę mieć wolną chwilę, to się rozejrzę porządnie po sieci.
Jak dla mnie fajna sprawa, nie martwimy się opłatami typu OC czy kosztem napraw. Warto to rozważyć.
Jednak dla mnie swój samochód to komfort dysponowania nim, więc na abonament bym się nie skusiła.
Dla mnie to jest raczej bez sensu, bo mam rodzinę i auto jest potrzebne ciągle. To byłby w tej sytuacji chyba za duży wydatek ten abonament.
Ja tam jakoś specjalnie o tym nie słyszałam, to chyba nowa opcja na rynku.
Ostatnio edytowany przez patra (2017-05-08 12:13:53)
Dla osób, które potrzebują auta, a nie chcą zawracać sobie głowy zajmowaniem się nim od strony technicznej i ubezpieczeń, taka oferta jest naprawdę konkurencyjna.
Lepiej jak po płaceniu auto będzie nasze więc ja bym wolała już wziąć auto na kredyt.
Ja też się nie znam na abonamentach, ale naszym autem zajmuje się mój mąż więc ja tylko jeżdżę i to jest duża wygoda:)
Ciekawa opcja, ciekawe ile to wychodzi na miesiąc?
Ostatnio edytowany przez tomasz74 (2018-04-30 14:32:10)
Pewnie kilkaset zł, ale to im tak mniej niż za taksówki
Fakt, jak się ma prawo jazdy a nie ma samochodu, to abonament jest jakimś wyjściem...
A co jeśli uszkodzimy auto, albo będzie wypadek? Jak wysokie będą koszty dodatkowe takiego abonamentu?
Pewnie szkody są pokrywane z AC tej firmy...
Fajna sprawa, nie trzeba utrzymywać auta cały rok, a koszty stałe to dziś ponad 1000 zł, nie mówiąc o naprawach i paliwie, które też tanie nie jest...
Fajna sprawa, nie trzeba utrzymywać auta cały rok, a koszty stałe to dziś ponad 1000 zł, nie mówiąc o naprawach i paliwie, które też tanie nie jest...
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź