Temat: białe plamy na ubraniach
Pewnie każdy zna problem z białymi plamami na czarnych ubraniach i żółtymi na białych ?? Moje pytanie jest takie. Jak radzicie sobie z tym problemem?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Pewnie każdy zna problem z białymi plamami na czarnych ubraniach i żółtymi na białych ?? Moje pytanie jest takie. Jak radzicie sobie z tym problemem?
Czekam aż antyperspirant się wchłonie i dopiero wtedy zakładam ubranie. I nie używam żadnych kulek. A jak mi się bardzo spieszy traktuję pachy suszarką, nie żebym miała tam coś wymagającego suszenia oprócz antyperspirantu
Najlepiej jest zapobiegać plamom, po prostu.
A ja uzywam od października tej kulki [url]http://szybkoilatwo.blogspot.com/2012/10/alterra.html[/url] i musze powiedzieć, że ani białych plam ani żółtych nei obserwuję o dziwo
Szukalam bardzo długo taniego antyperspirantu bez aluminium i oto jest Balsam
Baaaaardzo polecam.
Kupiłam ostatnio antyperspirant w kulce Dove przeciwko białym śladom na czarnych ubraniach.Sprawdza się znakomicie.:)Polecam
Czasem środki chemiczne zostawiają takie ślady, wg mnie ubranie już jest wtedy nie do uratowania.
vanish albo pasta z amoniaku i sody, tylko uwaga - okropnie śmierdzi, trzeba to robić najlepiej przy otwartym oknie
Jak proszek zostawia białe ślady to lepiej go zamienić na płyn do prania, najlepiej do czarnych tkanin i po kłopocie. Ktoś mądrze napisał - trzeba zapobiegać.
Najlepiej w ogóle nie prać proszkiem, jego się zawsze daje z a dużo. Lepsze już kapsułki, czy kasztany.
Może pomogłoby rozpuszczanie proszku w wodzi zanim doda się go do ubrań? Albo mniej go dodawać, bo widocznie nie zdąża się rozpuścić w praniu.
Dodatkowe płukanie powinno rozwiązać taki problem.
Nie wszystkie ubrania łapią takie plamy, tylko z gribszego materiału.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź