Odp: wypadające włosy
Nawet mi przez myśl nie przeszło, że problem bezsenności może wpłynąć na włosy. Znowu zaczynają mi wypadać, a faktycznie mam trudności z zasypianiem. Może i ja bym zaczęła brać melatoninę?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nawet mi przez myśl nie przeszło, że problem bezsenności może wpłynąć na włosy. Znowu zaczynają mi wypadać, a faktycznie mam trudności z zasypianiem. Może i ja bym zaczęła brać melatoninę?
A jak u Was wyglądała sytuacja przy niedoczynności tarczycy ? Wgl to słyszałam, że jakoś jak wypadają włosy, to są jakieś fazy łysienia, jest jakieś telogenowe też. Nie wiem. .... Coraz bardziej noszę się z przeszczepem włosów.
Polecam Ci japońskie kosmetyki na wypadanie włosów genialne
Możesz spróbować jakichś wcierek albo łykać suplementy. Ja na razie próbuję ratować się wcierką. Widzę, że baby hair'ów trochę mi już przybyło i na grzebieniu zostaje coraz mniej włosów!
Problem z wypadającymi włosami jest zazwyczaj znacznie bardziej złożony niż nam się wydaje. Tu i odpowiedni dieta, styl życia, hormony, wszystko ma istotny wpływ. Warto jednak wspomóc organizm dobrym preparatem, który skutecznie nie tylko zahamuje wypadanie włosów, ale i odpowiednio je odżywi.
Najgorzej działa na nie nadmiar chemii i brak witamin w jedzeniu...
Też, ale myślę, że nasze głównie włosy są zbudowane z tego co jemy i pijemy... Kosmetyk działa krótko na włosy, a składniki chemiczne jedzenia niestety zostają w naszych tkankach i narządach...
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź