Temat: Jak dbacie o rowery poza sezonem
Jak dbacie o swoje rowery poza sezonem? Konserwacja, jakieś zabezpieczenia, wieszaczki? Co się u was sprawdza?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jak dbacie o swoje rowery poza sezonem? Konserwacja, jakieś zabezpieczenia, wieszaczki? Co się u was sprawdza?
Konserwacja na pewno nie zaszkkodzi w końcu w jakiś sposób zabezpieczy rower. Warto byłoby aby kupić stojak na rower by ułatwić przechowywanie. Wiem, że bardzo fajne stojaki na rowery można znaleźć tutaj [url]https://calus-p.pl/[/url] . Więc może zajrzyj i kup odrazu do rowera taki stojaczek . Możesz też pomyśleć o jakiejś narzucie na rower
Ja nie zadbałam Zostawiłam rower przez kilka deszczowych dni na zewnątrz, potem jeszcze upierniczyłam błotem na poligonie, zmyłam to pod wężem ogrodowym i kiedy następnym razem wsiadłam na niego, to złośliwie skrzypiał łańcuch. Zaczął rdzewieć
Tato użył nafty. Niby coś tam pomaga, ale proces się zaczął.
Deszcz + brak słońca, który szybko osuszyłby świeżo wymyty rower = rdza
Wcale, jesienią tylko go wyczyściłam z błota i stał sobie spokojnie w piwnicy, a wczoraj brat nasmarował łańcuch i sprawdził go, czy wszystko ok, więc dziś już idę pojeździć:)
Mam w bloku małą piwnicę i nie mieszczą się w niej 4 rowery. Przechowuje je w magazynie. Natomiast wiosną i latem trzymam rowery na balkonie xD
Skorzystaj z ubezpieczenia rowerowego, przyda się w razie awarii roweru i pomoże spłacić koszty serwisu. Dodatkowo ochroni Cię gdy doznasz kontuzji.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź