Odp: Włosy wypadają i łamią się... jak sobie z tym radzić?
Spróbuj Seboren z Herbapolu, mi pomógł
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Spróbuj Seboren z Herbapolu, mi pomógł
Zachęcam, byś wypróbowała takie maski odbudowujące włosy. Dla mnie to był ostatni ratunek. Bardzo się cieszę, że koleżanka mi to podpowiedziała.
Miałam ten problem jak byłam młodsza ale sumienną pielegnacją udało mi się go zażegnać.
Moja pielęgnacja włosów łamiących się i wypadających:
- zażywanie tabletek ze skrzypem polnym i pokrzywą przez 2 miesiące
- stosowanie szamponu Joanna Rzepa ( z fioletową etykietą)
- maseczka do włosów z jajka - domowej roboty
- maseczka do włosów Pantene Pro-V Restoratives
- Odżywka Elseve żółta do włosów łamiących się
- wcierka Jantar do skóry głowy
- masowanie głowy szczotką dwa razy dziennie
- dieta bogata w witaminy: owoce, warzywa, jajka, mięso, nabiał, orzechy
Powody dla których włosy wypadają są zawsze podobne, chociaż wiele zależy od organizmu.
Pamiętajmy, że ludzie mają różne choroby, a przez wiele z nich, te włosy mogą wypadać.
A wypróbowałaś domowe sposoby? polecam stąd masę przydatnych patentów, najlepszy jest napar z pokrzywy. wypróbuj przepis
Ostatnio edytowany przez ola5601 (2017-03-16 15:26:04)
Przez stres czy leki włosy wypadają i nic na to nie poradzisz. Ale one odrosną, trzeba im tylko trochę pomóc specjalnymi szamponami i odżywkami, np. z apteki.
Włosy bardzo niszczy np. pocieranie ręcznikiem po myciu czy rozczesywanie mokrych włosów szczotką, która je szarpie i łamie. Takie mechaniczne uszkodzenia ciężko naprawić, więc lepiej im zapobiegać. Mogę polecić szczotkę. Nie wiem, czy słyszałyście o niej? Faktycznie widzę różnicę, bo włosy łatwo się rozczesują, nie łamią, nie elektryzują.
Jest wiele rzeczy które osłabiają włosy
spanie w rozpuszczonych
zła szczotka
właśnie pocierane ręcznikiem
źle dobrane kosmetyki
A próbowałyście różnych wcierek? Ja na przykład natrafiłam ostatnio na sposób na wcierkę z kozieradki i mam zamiar przetestować właśnie
Mi pomógł szampon bombar od inoar . Dużo włosów po nim mi nowych rośnie
Ja jestem tego zdania, aby nie faszerować się przedziwnymi szamponami tylko używać zwykłego, naturalnego szamponu.
Gdybym miała liczyć codziennie wypadające włosy to bym chyba zwariowała Moje włosy może nie tyle wypadały, co łamały się u nasady, bo tak bardzo były przesuszone od częstego prostowania.Na pewnien czas zrezygnowałam z prostownicy, używałam odżywek, olejów, włosy jakoś doszły do siebie, ale nadal bardzo się puszyły, więc musiałam je ciągle wiązać. Poszukałam wtedy nowej prostownicy i trafiłam na taką, która sama się dopasowuje do włosów i nie niszczy ich. Jestem mega zadowolona, włosy sa gładkie, błyszczące i nie łamią się już.
Mam to samo zdanie co mój poprzednik. Nic dodać oraz nic ująć...
Wiecie co mnie pomogło na przesuszone włosy ? Nafta kosmetyczna. Babcia mi doradziła, ze to bardzo pomaga ale nie udało mi ise kupić samej do takich domowych maseczek jak mówiła i kupiłam w kosmetykach Seboradin z naftą kosmetyczną, na suche włosy rewelacja . Jednak co babcine sposoby.... wlosy o wiele lepsze
Ja zawsze miałem stosunkowo zdrowe włosy, a od paru lat zaczęły mi mocno wypadać...
Zgaduję, że jest to spowodowane wiekiem, czy myślicie, że np tabletki na porost włosów mogłyby mi pomóc? A jeśli tak to jakie polecacie?
> Diabela napisał/a:
> Jest wiele rzeczy które osłabiają włosy
spanie w rozpuszczonych
zła szczotka
właśnie pocierane ręcznikiem
źle dobrane kosmetyki
spanie w rozpuszczonych szkodzi? Myślałam, że w kitce bardziej, bo związane!
Co tam z tymi olejkami? Skuteczne czy nie ?
Na wypadające włosy najlepiej pomoże dobrze dobrana terapia, nauczona doświadczeniem to mówię. Kiedyś mi wypadały i uratowała mnie wizyta u trychologa. Badanie skóry głowy, terapia i mam znowu ładne włosy
> recfarm napisał/a:
> Co tam z tymi olejkami? Skuteczne czy nie ?
Jasne! Ja mam arganowy i macadamia, daję na wilgotne włosy na noc i rano myję głowę. Fajnie nawilżają
A co do spania w rozpuszczonych włosach to wtedy łatwiej się plączą i łamią, dlatego warto wiązać w koczka albo w warkocza
Ostatnio edytowany przez neomalina (2018-11-28 15:32:59)
kurde mi olejki nie pomogly nic.. macie jakies rady?
Polecam udac sie do Kliniki Przeszczepu Wlosow w Warszawie, doswiadczeni specjalisci,nowoczesny sprzet, dysponuja robotem Artas, to innowacyjna metoda gwarantujaca bezpieczenstwo i skutecznosc zabiegu. Klinika ekskluzywna, bardzo dbaja o pacjentow i o to, by czuli sie mozliwie najlepiej
U mnie to nie do wyleczenia chyba, oliwka nie pomaga nawet. Łamią się i już
A tabletki któraś z Was brała regularnie? U mnie jeśli chodzi o wypadanie zmiana totalna, a dodatkowo pojawiło się też sporo nowych włosów - póki co trochę sterczą i nie wygląda to genialnie, ale ogólnie wychodzi na to, że końcu moje włosy dostały to czego potrzebowały. Odżywają
Kiedyś brałam Vitapil i nie pamiętam, żebym zaobserwowała różnicę. Na pewno jest zauważalna po tym, jak zamieniłam zwykłe gumki do włosów na sprężynki i szczotkę z metalowymi szpilkami na gęstą Tangle Teezer. Wydzieram sobie mniej włosów.
Ja mam z włosiem z dzika, nie niszczy tak włosów, ale które mają wypaść to i tak wypadną...
Myślę, że zmiana jak najbardziej ci się przyda
Ostatnio edytowany przez elunia90 (2019-05-15 12:13:53)
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź