Temat: Dania na imprezę dla dzieci
Szukam pomysłu na menu na kinderbal. Będzie 12 dzieci, na słodko to mam oczywiście jakąś koncepcję, ale przeciez nie dam dzieciom samych słodyczy. Co jeszcze polecacie? Co robicie na takie okazje?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Szukam pomysłu na menu na kinderbal. Będzie 12 dzieci, na słodko to mam oczywiście jakąś koncepcję, ale przeciez nie dam dzieciom samych słodyczy. Co jeszcze polecacie? Co robicie na takie okazje?
Może owocowe babeczki z kolorowym przybraniem? Albo male kanapeczki, gdzie będą też warzywa? Warto połączyć smak i wartości odżywcze...
Dziaciaki kochają spaghetti z pulpecikami w środku W ogóle jakiś makaron to dobry pomysł. Można tez zrobić owocowe szaszłyki - też słodkie, ale jednak zdrowsze od kupy ciastek i czipsów.
a może warzywka z hummusem?
Kiełbaski podsmażone tak, by wyszły z nich ośmiorniczki.
Warzywa z hummusem, jak proponuje Ananasek, też brzmią bardzo dobrze. Sama chętnie bym coś takiego zjadła.
Sprobuj upiec jakies mniej slodkie ciasto może. Do tego może jakieś frytki i kiełbaski albo nuggetsy?
Frytki, pizza i nuggetsy wydaja sie najlepszą propozycją.
Paluszki rybne, popcorn (na pewno lepszy niż chipsy)
A może postaw na firmę organizacyjną? Ja zdecydowałam się i o nic w tym o jedzenie, nie musiałam się martwić. Sprawdź - mają szeroki wybór atrakcji - dmuchane zjeżdżalnie itp. Do tego animatorzy są bardzo przyjaźni dzieciom, mają z nimi świetny kontakt i zapewniają mnóstwo atrakcji, gier zabaw itp. U mnie furorę zrobiły zwierzaki z balonów i malowanie twarzy Świetnie wszystko organizują, miejsce, muzykę, całą scenerię - to duże ułatwienie przy tego typu imprezach.
Muffinki, małe kanapeczki, dużo słodyczy, napoje typowo dla dzieci - i to wystarczy:)
A podoba mi się zawsze taki paluszek w serku dla małego
Fajnie sprawdzają się owocowe deserki czy muffinki
Małe przekąski, żeby jedzenie nie zostawało napoczęte, bo potem trzeba wyrzucić.
Najlepiej się sprawdzą słone przekąski np. muffinki warzywne, kanapeczki o ciekawych kształtach, mini tortille, kuleczki serowe, babeczki z nadzieniem mięsnym lub jajecznym.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź