Odp: Piesek czy kotek ?
ja miałam kotka syberyjskiego . ale ktoś mi ukradł od teraz już nie chce kotów za bardzo się boję , że ktoś mi go znowu ukradnie
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
ja miałam kotka syberyjskiego . ale ktoś mi ukradł od teraz już nie chce kotów za bardzo się boję , że ktoś mi go znowu ukradnie
Pewnie nie był zaczipowany? Lepiej to zrobić żeby później móc odnaleźć pupila.
Biedny Mam nadzieję, że przynajmniej dbają o niego tam, gdzie trafił
Chciałabym mieć zarówno kota, jak i psa). Póki co mam dwa koty, ale chcę dostać psa. Wydaje mi się, że każdemu zwierzęciu należy poświęcać dużo czasu, więc zanim weźmiesz sobie jakieś zwierzę, zastanów się - czy masz wystarczająco dużo czasu na wychowanie kota lub psa)
[img]https://static5.depositphotos.com/1003366/502/i/950/depositphotos_5026112-stock-photo-cat-and-dog.jpg[/img]
Pies wymaga większej uwagi, ale potrafi też wyrazić wdzięczność. Mój pupil w sposób szczególny ją wyraża kiedy dostaje ciasteczka snack mobility dog z vetexpert. Jest wtedy przezabawny.
Oczywiście pies. Mam teraz nowego cocker spaniela -czteromiesięczna suczka Hera.
[img]https://naforum.zapodaj.net/images/917349add538.jpg[/img]
Ostatnio edytowany przez Enzomila (2017-10-08 12:21:50)
Ja najpierw sporo czytałam o obu zwierzakach i w sumie wybrałam kota, bo z tego co pisali eksperci na stronach pokroju okocie.pl to przy moim trybie życia taki wybór jest lepszy
Ja niestety mam uczulenie na sierść, choć bardzo kocham zwierzątka to i tak zdecydowałam się na Labradora, i nie żałuję...
Ja kiedyś nie znosiłam kotów, z czasem dopiero się do nich przekonałam, ale i tak ostatecznie wybieram psy - jeśli musiałabym wybierać
Psy to bardzo fajne zwierzęta, ale na psa potrzeba bardzo dużo czasu - w przypadku takiej sytuacji jak u nas w domu, kiedy nie ma nas przez 8-9h jest to niemożliwe - za to kot, a najlepiej 2 już jak najbardziej
Zdecydowanie pies. Większy z nim kontakt i więź się tworzy. Sierciuchy to takie samoluby i tyle.
zdecydowanie piesek przecież nie ma w ogóle o czym mówić !
Oczywiscie ze pies. Psa da sie lepiej wychowac, ułożyć. Koty są niezalezne i bardziej psotliwe.
I psy i koty są świetne. Zależy co jest dla Ciebie ważne. Kot na pewno potrzebuje mniej uwagi i jest prosstszy w wychowaniu.
Pies wymaga uwagi, potrzebuje spacerów, zabawy, ale daje wiele w zamian. Tylko jeśli ma siedzieć w domu sam cały dzień to smutno koty tez lubię, ale psy są tak przyjazne! Kiedyś miałam na odwrót, ale mi się odmieniło
A wiecie jak przewozić prawidłowo zwierzęta w aucie? Ja się o wielu rzeczy dowiedziałam z tego artykułu: http://www.prawojazdytesty.pl/zwierzak-w-samochodzie/
Zdecydowanie pies. Po prostu o wiele mocniej odczuwam przy psie, ze jest czlonkiem rodziny a nie tylko ruchomą maskotką. Pies lubi sie bawić, reaguje o wiele inteligentniej na to co sie do niego mówi, jezeli widzi ze masz zly nastroj to stara sie ci pomoc, poszukuje twojego ciepla.
Pies. Nie bez powodu to on jest nazywany najlepszym przyjacielem czlowieka.
Zdecydowanie kotek
Od zawsze mam słabość do mruczków.
Niesamowite oczy, piękne futerko, dostojny chód, własne zdanie i to mruczenie...
Psów nie lubię.
Ejjjj... jakbyś tak poprzytulała się do maleńkiego, słodkiego, puszystego szczeniaczka, który patrzy na Ciebie ufnymi oczkami i drepce wesoło za Tobą, to byś mogła zmienić zdanie Przynajmniej co do małych piesków
ostatnio wolę pieski, ale był czas gdy tylko koty królowały w moim domu
Dla mnie wygrywają koty, norweski leśny - piękna rasa, długi włos. Koty bardzo spokojne i ułożone
osobiście wolę pieski, ale uważam, że jeśli już ktoś decyduje się na zwerzaka- obojętne jakiego, to powinien mu zawsze zapewnić odpowiednie warunki i dobrą karmę! Sama dla swojego psiaka przygotowuję posiłki z dobrym składem i zachowanymi odpowiednimi proporcjami poszczególnych składników.
kocham koty i psy, ale jednak bardziej ciągnie mnie do piesków
Tylko koty!
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź