Temat: Makijaż dla amatorki
MUSZĘ zrobić sobie SAMA makijaż na wesele. Problem jest tylko taki że na co dzień jedynym kosmetykiem którego używam to tusz do rzęs Oceńcie szczerze - czy taka amatorka da radę wykonać porządny makijaż?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
MUSZĘ zrobić sobie SAMA makijaż na wesele. Problem jest tylko taki że na co dzień jedynym kosmetykiem którego używam to tusz do rzęs Oceńcie szczerze - czy taka amatorka da radę wykonać porządny makijaż?
Oczywiście że da radę! Tylko poprostu trzeba trochę poćwiczyć! Ja polecam tutaj wprawdzie dzienny makijaż, ale jako delikatny okolicznościowy też da radę! Lubię tą blogerkę
zgadzam się z powyższym komentarzem, ogarniesz to ja też coś podrzucę, rady o dobieraniu podkładu ja sama miałam z tym duży problem, więc wiem jak jest ciężko na początku
Ja też myślę, że sobie poradzisz, jest mnóstwo fimilków w internecie, na YT jak zrobić fajny makijaż okolicznościowy, możesz czegoś poszukać i popróbować. Ja na co dzień robię sobie czarne kreski nad okiem, zwykle cieniem do powiek bo eyelinerem nie umiem równiutko... Do tego tusz, podklad i obowiązkowo puder do brwi Jak ma się jasne i nierówno porośnięte brwi, to o wiele lepiej wyglądają lekko przyciemnione. Ja używam z golden rose, eybrow powder, najlepiej się sprawdził. No i usta, to też istotny element makijazu
Ja przed weselem zrobiłam sobie i już się nie martwię, polecam dziewczyny. Teraz wyglądam świetnie
Myślę że dasz radę tylko musisz popatrzeć filmiki na you tube .
polecam stronkę
Ja uczyłam się z You tube, ale i tak nie szaleję z makijażem.
Minęło już sporo czasu od Twojego postu, ale jestem pewna, że dałaś radę! Wystarczy zawsze kilka razy popróbować i na pewno coś się uda. Filmiki na YT są na pewno dobrą pomocą
Wiesz co czasem fajnie jest postawić na makijaż permanentny i nie masz problemu na codzień wcale. Wile kobiet tak robi dla własnej wygody. Może i ty o tym pomyśl. Bardzo przystępne ceny mją oni do tego dzięki profesjonalnemu wyposażeniu i odpowiedniego sprzętu potrafią wykonać na prawdę delikatny i naturalny makijaż. Myślę, że warto się tam wybrać. Gabinety mają w Łodzi i Warszawie więc może jakaś lokalizacja będzie Ci odpowiadać
i jak sobie poradziłaś?
No a tutaj już zaglądaliście? Jest tam świetny pomysł na prosty i naprawdę efektowny makijaż. Wykonuje się go naturalnymi kosmetykami Arbonne. Dla mnie są rewelacyjne!
Do podkładu polecam gąbkę - . Ja po prostu nie wyobrażam sobie makijażu bez odpowiedniego podkładu i to naprawdę dobrze nałożonego. W sumie to od tego zależy w większej mierze efekt końcowy.
Ostatnio edytowany przez EmiM (2017-01-18 23:35:29)
Jeszcze nigdy nie wykonałam makijażu gąbką.
Hm no cięzko to stwierdzić, ponieważ nie wiadomo jakie masz ręce do malowania;) Do tego dochodzi zakup pędzli ,odpowiednie korektory, cienie puder, podkład a zamiast tuszu do rzęs, najlepiej rzęsy przedłużane. Hm coś wydaje mi się, że lepiej uciec się na jakieś szkolenie przed samym malowaniem ślubnym.
youtube youtube i jeszcze raz youtube. Najlepiej szukać filmików po angielsku, w stanach mnóstwo dziewczyn tak kręci. Moja koleżanka wizażystka zaczynała własnie od oglądania filmików i probowania na koleżankach.
Tez kiedys bylam amatorka, metoda prob i bledow oraz testowania kosmetykow nauczylam sie juz calkiem niezly makijaz wykonywac. Wystarczy wybierac odpowiednie i nie skomplikowane w obsludze kosmetyki. Mi zawsze sie wydawalo, ze konturowanie to czarna magia, dopoki nie kupilam w golden rose kredki do konturowania, Contour Crayon. Bardzo latwo mozna sie nia poslugiwac, w szybki i prostu sposob mozna zakreslic kontur twarzy i efekt jest bardzo ladny, bo znam przypadki ze sztucznym i zle wygladajacym efektem
Aga ma rację, ale z koleji na ślub jak nie jesteś pewna to może warto pójść do specjalisty
Jakbyś chciała fajne kosmetyki do makijażu oczu to moja kolezanka która własnie zajmuje się wizażem bardzo chwali te z Loreala -
podobno sa bardzo trwałe, a to na weselu raczej ważna kwestia
Ostatnio edytowany przez katerinka (2017-10-09 11:27:41)
Ja się uczyłam z internetu. Masz an youtubie tyle filmików że spokojnie się można nauczyć.
Zaczynaj najpierw np od makijazu oczu albo d poprawnego konturowania i tak krok po kroku....
JA też uczę się na filmikach z netu... JEdnak trzeba po prostu ćwiczyć.
Aktualnie próbuję zrobić idealna jaskółkę...
Oczywiście, że da radę. Jest dużo tutoriali w internecie.
Na pewno dasz radę. Kup sobie dobre kosmetyki- cienie do powiek, kredkę, eyeliner, tusz i wystarczy.
Hej znacie może jakieś fajne sposoby na optyczne powiększenie ust makijażem? Lepiej używać przede wszystkim jasnych odcieni. Jakie macie doświadczenia z optycznym powiększeniem ust? Jakich metod używacie?
Szkolenie zawodowe z permanentnego.
Wymagające, długie, ale faktycznie pozwalające pracować w zawodzie.
Oczywiście - wymaga solidnego przepracowania, ale zdecydowanie pozwoli wam osiągnąć zakładane rezultaty.
Powodzenia.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź