Temat: Nauka angielskiego
Znam gramatyczne podstawy i słownictwo, ale chcę nauczyć się płynnej konwersacji .Może ktoś chce popisać maile po angielsku? Wspólnie łatwiej się uczyć, poprawiać swoje błędy. Zapraszam na priv!
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Znam gramatyczne podstawy i słownictwo, ale chcę nauczyć się płynnej konwersacji .Może ktoś chce popisać maile po angielsku? Wspólnie łatwiej się uczyć, poprawiać swoje błędy. Zapraszam na priv!
Hej,
ja chętnie skorzystam, bo właśnie chodzę na kurs:)
Warto np. pisać sobie pamiętnik w tym języku, to wyrabia płynność posługiwania się językiem, wzbogaca słownictwo
W zasadzie każda forma nauki jest dobra z tym że niektóre są lepsze od innych. W przypadku nauki języka jak i w zasadzie każdej innej nauki bardzo ważne jest powtarzanie tego co się już nauczyliśmy. Moje dziecko uczy się języka angielskiego w zasadzie od zerówki i w wieku 15 lat mówiło biegle po angielski. Rok później, gdy poszedł do szkoły średniej i zmieniła mu się nauczycielka od tego przedmiotu, zaczął zapominać słówek. Minęło 1,5 roku i nawet ja zauważam, że Szymon dużo gorzej mówi po angielsku. Pomyślałam o wysłaniu go na zagraniczny kurs językowy w wakacje. Zawsze na wakacje jeździliśmy razem, ale syn jest już na tyle dorosły, że tym razem mógłby pojechać sam na wakacje.
Ostatnio edytowany przez mezzanine (2017-03-07 09:58:57)
Dokładnie ! Macie w 100% rację, każda możliwa nauka angielskiego według mnie jest dobra !
A ja mam troche mało czasu w ciągu dnia i najchetniej uczyłabym się w nocy. Czy ktoś moze mi polecić jakiś fajny kurs angielskiego online?
Najlepszym sposobem na nauczenie się płynnej konwersacji jest zapisanie się do szkoły językowej. Wtedy faktycznie jest możliwość porozmawiania w obcym języku, a dodatkowo nauczyciel może wyłapywać błędy np. w wymowie. Fajną opcją są też kursy wakacyjne .
[quote=AnetaL]A ja mam troche mało czasu w ciągu dnia i najchetniej uczyłabym się w nocy. Czy ktoś moze mi polecić jakiś fajny kurs angielskiego online?[/quote]
Ktoś polecił mi Duolingo.
Poza tym jest też fajna apka na smartfon: Angielski na 6
Obawiam się, że nauka w nocy nie przyniesie dobrych rezultatów. Faktycznie żeby dobrze nauczyć się języka, to trzeba rozmawiać, a kursy są do tego najlepsze. Zapoznaj się z ofertą NES -. Prowadzą profesjonalne kursy przez doświadczoną kadrę. Zajęcia odbywają się w miłej atmosferze opartej na zabawie, rozmowie i praktycznych ćwiczeniach. W szybkim tempie można zaobserwować postęp, więc warto poświęcić na to swój czas.
Zalezy jak kto funkcjonuje, moja siostra prace magisterską napisała nocami bo w dzien pracuje i jeszcze ma dodatkowe obowiązki i obroniła sie na 5 i nawet jej proponowali jakąs publikacje wiec mozna takie rzeczy robić nocą o ile nie wygląda to jak zasypianie nad ksiązką co 5 minut
Mi też w nocy najlepiej wchodzi do głowy, ale tylko wtedy, kiedy mam energię. Kiedy jestem senna i zmęczona to nic absolutnie do mnie nie dociera. Zawsze uczę się przed snem. Jak jestem w stanie flow to mogę pociągnąć długo
bardzo chcialabym się nauczyć angielskiego ale w moim wieku to już chyba ciężko znam jakies podstawy ale wiadomo dorosłemu gorzej się uczyć niż dziecku. Njagorszy problem z wymową bo o ile gramatykę jakos mozna samemu ogarnąc to z tym jest problem zresztą nie czarujmy się nigdy nie bede mieć akcentu jak rodowity Anglik. Znacie jakies metody jak się nauczyc wymowy?
Mnóstwo osób poleca w tym celu oglądanie filmów po angielsku. I to osoby, które same się uczą i nauczyciele również. Bo to taka namiastka przebywania między ludźmi posługującymi się obcym językiem.
ja wczoraj właśnie oglądałam chiński film z angielskimi napisami, trochę to karkołomne, ale nie było tam zbyt skomplikowanych kwestii;)
Ja uczę się na platformie www, według mnie jest najlepsza
> Damiana napisał/a:
> ja wczoraj właśnie oglądałam chiński film z angielskimi napisami, trochę to karkołomne, ale nie było tam zbyt skomplikowanych kwestii;)
Serio? To już level expert Ja póki co nie poszłabym dalej niż po polsku z angielskimi Żeby wiedzieć, co jest napisane
Ja się sama nauczyłam.
Ja uważam, że najlepiej zapisać się na dobry kurs w renomowanej szkole językowej, można zapisać się w każdej chwili a formę kursu dostosować do swoich mozliwości, nauczycie się praktycznie posługiwać językiem co jest bardzo ważne w pracy i n wakacjach, ja polecam.
> mariuo napisał/a:
> Ja się sama nauczyłam.
Brawo! Napiszesz jak? Gratuluję samozaparcia
Ja próbowałam sama ale jednak nie mam na co dzień kontaktu językiem i zapominam to, czego się uczyłam parę miesięcy temu. Żeby rozwijać umiejętność językową trzeba mówić, używać języka...
Ja najlepiej się uczę oglądając np. filmy z napisami, wtedy zapamiętuję całe wyrażenia.
Jeśli jako tako orientujesz się w słownictwie i masz pojęcie o czasach, to rzeczywiście, "obserwowanie" języka używanego w dialogach ułatwia zapamiętywanie wyrażeń. Myślę, że metoda oglądania filmów nie sprawdza się u osób, które są początkujące w nauce języka. Ja sama lubię filmy z napisami, bo zauważyłam, że w niektórych przypadkach wersja z lektorem bardzo różni się od oryginału. Bez napisów i w celach edukacyjnych oglądam czasem filmy, które bardzo dobrze znam i wiem, o co w nich chodzi
Najważniejsze to od razu próbować mówić... Żeby przełamać blokadę że się popełni błędy.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź