Temat: Suszarki
Wytrzymałe i godne polecenia suszarki - jakie są Wasze typy?
Z których suszarek korzystacie aktualnie? Jakie mają zalety i wady?
Ja zbyt wiele od suszarki nie oczekuję. Mam prosty modelktóry kupiłam kilka dobrych lat temu za nieco ponad 80 zł.
Jest niesamowicie wytrzymała, a do zakupu skłoniło mnie to, że ktoś ze znajomych dość mocno eksploatował swoją przez wiele lat, tego samego producenta, choć inny model, i działa nadal. Uznałam zatem, że Philips będzie mi długo służyć. Depilator tej marki użytkuję już jakieś 10 lat, a to również złożyło się na większe zaufanie do firmy Philips.
Szukałam wersji z dyfuzorem i koncentratorem. Ani jednego, ani drugiego nie używam... cała ja.
Plusami suszarki są jej wytrzymałość, lekkość, długi kabel, niska cena. Ma dwa stopnie nadmuchu i przycisk do chłodnego nawiewu. I haczyk do powieszenia. Upadła mi mnóstwo razy i nic jej się nie stało. Po latach jest jedynie porysowana przez to, że tłukła o meble i podłogę Wiele razy suszyłam nią duże i mokre rzeczy, na przykład wykładzinę i była włączona dość długo. W dalszym ciągu w pełni sprawna.
W dyfuzorze niestety ułamałam dwie końcówki, kiedy spadł na ziemię.
Minusem jest to, że dyfuzor i koncentrator są ruchome. Zatyka się je na dyszy i obracają się w obie strony, a wolałabym, żeby były nieruchome.
Osobom, które potrzebują tylko szybko wysuszyć włosy albo ciuchy po ulewie mogę polecić