Temat: Włosy na twarzy
Czasem jest to lekki wąsik, czasem bardziej uciążliwa ilość włosów na twarzy.
Jak sobie z nimi radzić ? Czasem wyrywanie pęsetą bywa czasochłonne.
Co polecacie?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czasem jest to lekki wąsik, czasem bardziej uciążliwa ilość włosów na twarzy.
Jak sobie z nimi radzić ? Czasem wyrywanie pęsetą bywa czasochłonne.
Co polecacie?
Może plastry depilujące...? Ale lepiej by było iść na badania hormonalne...
Plastry mogą podrażniać, mnie podrażniały. Jeżeli uciążliwe to polecam epilclear. Bardzo skuteczna metoda, jeżeli o wąsik chodzi.
Ja mam pojedyńcze, w porównaniu z innymi kobietami to jeszcze nie tragedia... Ale wiadomo, z wiekiem hormony się rozregulowują i będzie ich przybywać.
podłączam się do tematu, też chętnie się dowiem
A my bardzo chętnie podpowiemy i opowiemy, tylko plz doprecyzuj pytanie. Co konkretniej chciałabyś wiedzieć?
a_grestowa, masz epilclear? Tylko na wąsik stosujesz? Ja się zastanawiam nad brwiami, ale trochę się boję.
Agrestowa, jak to wygląda, krok po kroku poproszę Ile to kosztuje ?
Zestaw na około 80 aplikacji kosztuje 399 zł. Można go zamówić na epilclear.pl wiem, bo szukałam dla koleżanki.
A czy ten epilclear mozna samemu sobie robić czy u kosmetyczki?
Depilacja laserowa. Według mnie nie ma nic skuteczniejszego. Często dziewczyny nie myślą o takim zabiegu, bo wydaje się drogi. Ale wcale tak nie jest. Jak widać, nie aż tak strasznie
A może nitkowanie? Wydaje się bezpieczne i przede wszystkim naturalne. możecie sobie o nim więcej poczytać. Myślę, że to dobra opcja, bo włoski usuwane są wraz z cebulkami i długo nie odrastają...
A czy może ktoś używał kremu Vaniqa, chciałabym poznać opinię.
[quote=marysiapii]A czy ten epilclear mozna samemu sobie robić czy u kosmetyczki?[/quote]
Epilclear to zestaw do samodzielnej depilacji w domu.
[quote=PannaJagoda]Zestaw na około 80 aplikacji kosztuje 399 zł.[/quote]
Dzięki Popatrzę i może się skuszę..
Jak długo się utrzymuje efekt?
Lasera się jednak boję... ;/
Ostatnio edytowany przez Diabela (2017-05-24 22:38:27)
Sama nie miałam nigdy takiego problemu, natomiast moja koleżanka z powodu hormonów, długo męczyła się z włoskami na twarzy. Dlatego też zdecydowała się na depilację laserową i jak mówi, efekt jest bardzo fajny. Przede wszystkim można tam skorzystać z wielu zabiegów, a dodatkowo często są organizowane różnego rodzaju promocje.
Warto też popytać w tym temacie znajomych To się naprawdę bardzo często sprawdza, więc warto się nad tym bardziej zastanowić
Przecież są plastry do twarzy, a Wy od razu lecicie z tym na laser?!?
witam wszystkich forumowiczów
Nie chciałam się dłużej męczyć z wąsikiem na twarzy, dlatego zdecydowałam się na jego usunięcie za pomocą laserowej depilacji, jestem bardzo zadowolona z efektów. Plaster na wąsik poszedł w odstawkę.
Jeżeli wloski są ciemne to mzoesz uderzyc na depilacje laserem. Jak jasne to lipa bo laser ich nie złapie.
Słyszałam że jest na to szeroki wachlarz zabiegów do wyboru.
Wydaje mi się, że wąsika lepiej samemu nie depilować, ja zdecydowałam się na jego laserowe usunięcie, które przeprowadzałam za pomocą lasera palomar vectus. Ogólnie włoski były bardzo delikatne i nie aż tak bardzo widoczne. Wiecie jak to jest ja go ciagle widziałam i czułam się niekomfortowo.
Są plastry do takiej depilacji wąsika, ja używam od lat.
Mi rosną tylko 2 na brodzie, ale za to są bardzo ciemne i grube....
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź