Odp: sałatki
[quote=angelcity89]w sam raz coś dla mnie
wrzucić do mikrofali i wcinać [/quote]
ale to tylko miesko, tzra cebulke dodac, kukurydze itd
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 … 11 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[quote=angelcity89]w sam raz coś dla mnie
wrzucić do mikrofali i wcinać [/quote]
ale to tylko miesko, tzra cebulke dodac, kukurydze itd
e, to już za dużo zachodu
mam koleżankę, która zamiast piersi z kurczaka zrobiła karkówkę pieczoną przyprawioną ta przyprawą z gyrosa .... i wiecie co - sam jest inny ale pyszniutka
z kebaba ja nie używałam jeszcze przyprawy muszę spróbować!
ja dziś będę robic
no to powiecie czy jest jakas róznica .... czy tylko nazwa zmieniona
Ostatnio edytowany przez asiula83 (2009-11-02 18:02:39)
a tak w rzeczywistości czym się różni gyros od kebab???? Bo ja niezorientowana....
Nazwą na pewno i smakiem także, ale różnica jest subtelna...
nawet nie wiem.
ja nawet jeszcze nie jadłam tego kebaba
Przyprawa jest raczej ta sama kebab/gyros tak na niektórych pisze
ta sama przyprawa a różne nazwy!
wiem że różnica jest w mięsie jedno jest wołowe a drugie kurczakowe
no tak!
[quote=malenka84]ja dziś będę robic [/quote]
to o której mam wpaść ?
[quote=angelcity89][quote=malenka84]ja dziś będę robic [/quote]
to o której mam wpaść ?[/quote]
o, spoko możemy się zabrać razem będzie weselej
[img]//gotowanie.onet.pl/_i/artykuly/2006/sala_d.jpg[/img]
właśnie zrobiłam sobie sałateczkę z tuńczykiem
A ja dzisiaj bez sałatki, co jest prawdziwym hororem. Niedopuszczalne i dlatego głodna chodzę
Ja zrobiłam dziś jedną z łatych sałatek pekińska ogórek cebula i pierś z kurczaka- prosta ale pyszna
ja na jutro na śniadanie takie "coś" z resztek - ryż z obiadu, na patelni na oliwie lekko podsmażona czerwona i zielona papryka i cebulka, doprawione curry. Ciekawe co to będzie...
Ja tej przyprawy curry nie używa w kuchni, nie wiem co to byłby za smak po dodaniu jej a kojarzy mi się z kurkumą
Bez curry nie wyobrażam sobie wielu potraw. Bardzo ją lubią, a do ryżu i papryki to niemal mus...
A jak to smakuje?
Ma bardzo specyficzny zapach, w smaku jest słodko-ostra, z naciskiem na ostra. Najlepiej wypróbować z ryżem (ja np. mieszam i mam kolorowy) lub z kurczakiem. Kurkuma jest zdecydowanie bardziej słodka i waniliowa.
ja nie przepadam za curry
:-)
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 … 11 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź