Jest taki serwis do oceniania wykładowców skoro już jesteśmy przy stronach związanych z wymianą opinii. Niestety tak się składa, że źli nauczyciele mogą na nim dostawać wysokie noty, bo... oceniana jest np. łatwość uzyskania zaliczenia, a profesor, który od ręki daje 3.0 studentom, którzy nawet się nie wysilili, do najlepszych moim zdaniem nie należy. Skoro tak łatwo dostać u niego pozytywną ocenę za nic, to łatwość uzyskania zaliczenia należy ocenić na 10. Taka ocena podnosi jego średnią. Przy tym dziwnym doborze kategorii oceniania profesora dochodzi do przekłamań, i wysoką średnią uzyskują ci, którzy mają gdzieś nauczanie.
Oceny przyznawane są w skali 0-10 w kategoriach:
- atrakcyjność zajęć,
- kompetentność,
- łatwość zaliczenia;
- przyjazność,
- system oceniania;
- odpracowanie zajęć.
Oceniłam najgorszego ze znanych mi profesorów jako pierwsza. Uzyskał ocenę 6.0 Porażka...
Atrakcyjność zajęć... na jego wykładach nawet fb nudzi, o ile w ogóle się odbywają, bo lubi olać i nie przyjść.
Kompetentność - specjalistą w swojej dziedzinie jest i tego odmówić mu nie można (szkoda, że wiedzy nie potrafi przekazać).
Łatwość zaliczenia... wystarczy przyjść na egzamin.
Przyjazność - miły, wesoły, idzie na rękę. Nawet nie wymieniam dalej, ale gorszego wykładowcy nie spotkałam.
Ta strona jest dziwna. Nie pozwala wystawić prawdziwej oceny. Lubię wykładowców, którzy uczą i wymagają, ale trudniej u nich uzyskać zaliczenie. Dla mnie są właściwymi ludźmi na właściwym miejscu, ale gdybym chciała ich ocenić za pośrednictwem tej strony, uzyskaliby kiepski wynik właśnie dlatego, że wymagają.