26

Odp: Buchty na parze

[quote=asiula83]a mnie w leczo denerwuje jak skórka odchodzi od papryki .... i nie robię[/quote]
ja myję i gotuję ze skórką, potem miksuję w blenderze razem... nawet śladu po skórce nie czuć i nie muszę się meczyć z obieraniem na surowo smile

27

Odp: Buchty na parze

Mnie jakoś nigdy się to nie zdarza. Nawet jak mrożę paprykę...

28

Odp: Buchty na parze

przepis (mnie więcej, bo oczywiście robiłam na oko)

spory kawałek dyni ze skórką (wyszło na oko jakieś 400 ml po zmiksowaniu)

kawałek suchej kiełbasy (20 cm)

cebula

dwie papryczki

puszka pomidorów bez skórki

4 ząbki czosnku


Dynię ugotować ze skórą i zmiksować.

Kiełbasę pokroić w półplasterki i podsmażyć, następnie dodać do niej pokrojoną w cienkie paseczki paprykę, dusić ok. 15 minut.

Cebulę posiekać i podsmażyć na oliwie, następnie dodać do niej pomidory, dusić na małym ogniu ok. 10-15 minut, pod koniec dodać posiekany czosnek, przyprawić i dodać do dyni, następnie wymieszać z kiełbasą.

doprawić solą, pieprzem i ziołami

29

Odp: Buchty na parze

a ja tak nie lubię lecza... ble

30

Odp: Buchty na parze

[quote=angelcity89]a ja tak nie lubię lecza... ble[/quote]
super, będzie więcej dla nas wink

31

Odp: Buchty na parze

a niech Wam w boczki idzie tongue tongue tongue

32

Odp: Buchty na parze

[quote=angelcity89]a niech Wam w boczki idzie tongue tongue tongue[/quote]
dzięki :-)
akurat leczo jest dość lekkostrawne, więc nie zaszkodzi tongue
kawałek kiełbaski i warzywka.... mniam

33

Odp: Buchty na parze

nie wiem jak Wy to możecie lubić tongue
moja mam uwielbia leczo i najchętniej nic innego by nie gotowała

34

Odp: Buchty na parze

Każdy ma jakieś swoje "lubienie".

35

Odp: Buchty na parze

no tak smile
mi się wszyscy dziwią, że lubię szpinak tongue

36

Odp: Buchty na parze

To ja się też zdziwię oooooooooo, bo sama nie lubię smile

37

Odp: Buchty na parze

Szpinak jest bardzo bogaty w witaminy

38

Odp: Buchty na parze

Jadłam kiedyś szpinak z makaronem i serem zapiekany w piekarniku i wiecie wcale nie czuć było że jest to szpinak

39

Odp: Buchty na parze

aż tak bardzo bogaty w wit. to ten szpinak nie jest smile
a biorąc pod uwagę, że jest odpowiedzialny za wypłukiwanie wapnia, to bilans jest praktycznie zerowy wink

ja uwielbiam szpinak! ale jakoś nikt się temu nie dziwi...

40

Odp: Buchty na parze

moje dziecko zachwycone sosem z brokuł nie wiem, musze spróbować bo jadla ona to w stołówce szkolnej!

41

Odp: Buchty na parze

[quote=Beata]Jadłam kiedyś szpinak z makaronem i serem zapiekany w piekarniku i wiecie wcale nie czuć było że jest to szpinak[/quote]


o jej! to jest pycha smile
jadłam w przedostatnie Walentynki wink

42

Odp: Buchty na parze

ja tak zapiekam jak mi zostanie makaron wink
albo ze szpinakiem i fetą albo z jakimś mięskiem, pomidorami, groszkiem itp. pod beszamelem

43

Odp: Buchty na parze

a macie jeszcze jakieś fajne przepisy na dania ze szpinakiem smile?

44

Odp: Buchty na parze

Ja to mam ochotę na pyzy z mięsem. Straszną...

45

Odp: Buchty na parze

[quote=justyna]ja tak zapiekam jak mi zostanie makaron wink
albo ze szpinakiem i fetą albo z jakimś mięskiem, pomidorami, groszkiem itp. pod beszamelem[/quote]
A masz może dobry przepis na sos beszamelowy

46

Odp: Buchty na parze

[quote=justyna][quote=asiula83]a mnie w leczo denerwuje jak skórka odchodzi od papryki .... i nie robię[/quote]
ja myję i gotuję ze skórką, potem miksuję w blenderze razem... nawet śladu po skórce nie czuć i nie muszę się meczyć z obieraniem na surowo smile[/quote]


a ja nigdy nie obieram papryki ze skóry i nawet jej potem w leczo (leczu??) nie czuję...

47

Odp: Buchty na parze

Ja też nie i nigdy nie zauważyłam aby mi odchodziła.

48

Odp: Buchty na parze

ja pisałam o DYNI big_smile
nie zauważyłam że tam o papryce było wink
ale jeśli Asiule denerwuje, to może ja zmiksować z dynią.... ja dyni nie obieram smile
sorry - moje niedopatrzenie, byłam myślami przy dyni smile

49

Odp: Buchty na parze

dziś robię pampuszki na obiad . Są co prawda pracochłonne ale za to przeeeepyszne

50

Odp: Buchty na parze

Dobra to rzecz i jeszcze polać je jagodami.
Dużo przepisów jest na stronach kulinarnych www.