Odp: Co ugotować dziś na obiad?
Kotlety mielone przyprawione ziołami prowansalskimi
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 … 36 37 38 39 40 41 42 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Kotlety mielone przyprawione ziołami prowansalskimi
Ja dziś nie mam za wiele czasu więc pewnie się skończy na czymś szybkim w stylu
Jak nie macie koncepcji, lub po prostu szukacie inspiracji kulinarnych zajrzyjcie tutaj Jest tam także blog kulinarny.
Prawda jest taka, że najlepiej zamówić gotowe danie i po kłopocie. Nie trzeba się męczyć, stać przy garach o cała rodzina jest zadowolona. to prawdziwy skarb w mieście. Można się najeść do syta i niewiele zapłacić.
Świetny jest ten przepis na potrawa bardzo sycąca. Wbrew pozorom robi się to bardzo szybko oraz nie tak długo.
Najczęściej robię tą potrawę na weekendy kiedy to mam ochotę na coś większego. Zdarza się jednak i na tygodniu jak mąż mnie poprosi ładnie albo jak wraca z delegacji ( jest to jego ulubione jedzenie). Jeśli mam taką możliwość to dodaję świeże leśne grzyby. Jeśli nie to zastępuję je pieczarkami:
[img]https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/www.przepisy.pl/przepisy3ii/img/variants/1070x0/zrazy-wieprzowe.jpg[/img]
Proponuję dzisiaj kuchnię włoską A mianowicie Spaghetti Bolognese: Przepis bardzo prosty, a czas wykonania to niecałe pół godziny. Chyba najlepsze danie na szybko, jak chcesz więcej przepisów to przejrzyj sobie tę stronkę bo tam jest naprawdę wiele bardzo ciekawych przepisów:)
Pozdrawiam serdecznie
Ostatnio edytowany przez Przepisypl (2016-08-03 12:57:36)
u nas dzisiaj gołąbki
Ja robiłam ostatnio klasyczny sos boloński. Wbrew pozorom to nie same pomidory.
Dziś może czas na zapiekankę rybną tylko muszę znaleźć odpowiedni przepis, żeby smakował wszystkim domownikom
Dziś będzie zupa fasolowa na wędzonce i udka kurczaka z grilla
Kalafior zapiekany z jajkiem i pomidorami, do tego duszony kurczak
Dziś była fasolka po bretońsku z dużą ilością przypraw!
Będzie pstrąg grillowany, oczywiście z warzywami:)
A ja dziś zrobiłam pomidorową z pomidorów z działki!
Dziś był obiad na leniwo - ze słoiczka, fasolka po bretońsku Międzychodu, ponad pół kilo za 4,80, a smakuje pysznie - rzadko które danie gotowe mi smakuje, ale do tego nie mogę się przyczepić.
Ja się nacięłam na Pudliszkach i już nie kupuję słoiczkowych dań... Smaku papieru toaletowego, który przypominały ich pulpety to nie zapomnę nigdy:/
Ja po tym, co czytałam w sieci o tej marce, to nie kupię nic, bo większość opinii to takie, że to drożyzna, a smaku to trudno się tam doszukać...
Dziś będą pierogi z serem, dawno nie było, a bardzo je lubię.
Ostatnio rzadko gotuję, ale w niedzielę obiad musi być, co prawda zamiast rosołu chłodnik i udka z grilla z kalafiorem
Fuxja a z czego robisz ten chłodnik?
Ja dzisiaj znalazłam z zamrażarce worek mrożonych truskawek i pomyślałam, że mogłabym coś z nich zrobić jutro na obiad, żeby skończyć z rutyną i kotletem schabowym w niedziele, którego już nawet nie chcę mi się rozbijać. Do tej pory z truskawek robiłam tylko pierogi i makaron z truskawkami, ale nie mam ochoty na makaron a pierogów nie chcę mi się lepić i pomyślałam o zrobieniu knedli, których w zasadzie nigdy nie jadłam, bo u mnie w domu nigdy nikt ich nie robił. Szukając przepisu na knedle z truskawkami trafiłam na tą stronę i knedle ze zdjęcia bardzo apetycznie wyglądają. Może mogłybyście zerknąć na ten przepis i napisać, czy może robiłyście już knedle z tego przepisu i jeśli tak to jak wyszły?
Ja zamiast knedli robię pierogi z truskawkami, ale dziś będzie oczywiście rosół
Ja nie przepadam za pierogami z owocami. Już wolę wytrawne, np. z kurkami.
Knedle z kurkami? Nigdy nie jadłam. Podeślesz przepis?
Pierogi ruskie!
Dziś będzie gulasz:)
Strony Poprzednia 1 … 36 37 38 39 40 41 42 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź