Odp: Jaki podkład wybrac do cery mieszanej?
Ja używam delikatnego podkładu Butterfly - cera po niem nie jest "zaklejona", nie świeci się po chwili - mogę polecić
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ja używam delikatnego podkładu Butterfly - cera po niem nie jest "zaklejona", nie świeci się po chwili - mogę polecić
Ja używam podkładu Revlon i na to puder matujący albo Rimmel albo puder bambusowy z biochemii urody. Ten bambusowy bardzo dobrze matuje, ale jest transparentny, a ja za takimi nie przepadam.
Może wypróbujesz podkład mineralny?
Ja zamiast podkładu stosuję krem BB, bo ma lekką konsystencję w porównaniu z większością podkładów.
No i nie zapycha mi porów, co dla cery mieszanej jest bardzo ważne, żeby mogła swobodnie oddychać.
Nie prawda,że tańsze są gorszej jakości.Wypróbuj sobie Loreal le teint.U mnie rewelacyjnie się sprawdza
moze wypróbujesz podkładów mineralnych?
Dziewczyny a może spróbujecie podkładu od Maybelline a dokładnie ten dream velvet jest właśnie do cery mieszanej. Matuje i w końcu twarz się nie błyszczy jak po niektórych. Świetnie nawilża skórę nawet do 12 h. Bardzo dobrze się go rozprowadza, idealnie stapia się ze skórą:) Jest gładka, miękka w dotyku. polecam
Niestety najlepsze w tym wypadku są drogie produkty. Sama mam cerę mieszaną, która błyskawicznie zaczyna się błyszczeć. Przetestowałam już chyba milion podkładów, kremów bb i cc, ale po 2-3h już czułam na buzi ważący się podkład. Przed własnym ślubem (malowałam sie sama) postanowiłam zainwestować w coś droższego. Kupiłam osławiony estee lauder double wear i to był strzał w 10! Kosztuje bardzo dużo - fakt, ale naprawdę trzyma się na buzi cały dzień, a umiejętnie nałożony wygląda naturalnie i nie obciąża cery. Mimo ilości wydanych na niego pieniędzy nie mogę powiedzieć, że skóra jest matowa cały dzień, ale 2 razy dziennie można lekko ponownie przyprószyć buzię sypkim pudrem.
Natomiast jesli chodzi o cos tańszego to sprawdza się u mnie tez rimmel match perfection, nie umywa się co prawda do double wear, ale nie jest też najgorszy
Ja skończyłam własnie testowanie Revlonu i nie polecam. Zbyt krótko twarz jest zmatowiona. Krycie średnie, a cena zbyt wysoka jak na jakość produktu.
Firma LR ma fajne podkłady do cery mieszanej!!Musisz popatrzeć sobie.Revlon w ogóle się u mnie nie sprawdził.Teraz używam bardzo lekkiego Bobbi Brown
Sama na lato kupiłam podkład z Maybelline. Bardzo ładnie matuje i nie wysusza przy tym skóry. Śmiało mogę go polecić, bo u mnie się sprawdza. Ma fajną konsystencję musu, który jednak nie zatyka porów. Gdybyście szukały to podrzucam zdjęcie.
[url=https://imageshack.com/i/pm71XQ4Sj][img]//imagizer.imageshack.us/v2/280x200q90/922/71XQ4S.jpg[/img][/url]
Do cery mieszanej najlepiej wybrać podkład matujący i nie obciążający naszej skóry. Nie wszystkie podkłady będą dobrze współgrały z tego typu cerą. Ja używam podkładu Clinique do cery tłustej i mieszanej, jest to co prawda dosyć drogi podkład, ale sprawdza się znakomicie i jest to mój numer jeden wśród podkładów.
Ja mam ten z Maybelline. Dla mnie też jest super. Matuje na dobrych parę godzin, a przy tym nie wysusza skóry jak większość podkładów matujących.
@Anabella, ja mam właśnie taką skórę, dla której ciężko dobrać fluidy i pudry. Dream Velvet sprawdza się idealnie. A muszę przyznać, że nie każdy kosmetyk będzie dla mnie dobry, bo mam spore wymagania i wrażliwą cerę.
Niestety chyba nie ma na rynku w 100% dobrego podkładu... i tu cena nie gra roli, naprawdę. Mam na półce kilka podkładów i mój ostatni zakup - polecany przez sprzedawczynię Natury - jest najlepszy ... jest to podkład Astor - po prostu ... nie pamiętam ile za niego dałam (bo kupowałam kilka rzeczy wówczas) ale nie był drogi.
A dobierasz też podkład do wieku? Popatrz Cera dojrzała wymaga specjalnego traktowania. To dla jej dobra i dla lepszego wyglądu
Matujący, żeby trzymał świecenie w ryzach
Tez posiadam cerę mieszaną, mi się sprawdza podkład digital complexion.
Najlepszy będzie matujacy podkład.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź