Temat: Najbardziej wiosenna zupa
Najbardziej wiosenną zupą jest krem z zielonego groszku i pora. Zupa jest zielona jak wiosna i bardzo odświeżająca.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Najbardziej wiosenną zupą jest krem z zielonego groszku i pora. Zupa jest zielona jak wiosna i bardzo odświeżająca.
Uwielbiam zielony groszek, zwłaszcza w sałatkach!
A udało Wam się już gdzieś znaleźć groszek cukrowy? Chodzą słuchy, że na niektórych targach warzywnych są.
Ato ja nigdy nie kupowałam. Dla mnie najbardziej wiosenna jest botwinkowa.
Ja w sumie nie przepadam za zupą botwinkową. Wolę ją w wersji z kaszotto.
Ostatnio zajadam się zupą kalafiorową, a kalafior - kilka kawałków - dodaję nawet do rosołu
Dobry jest kozi krem z białych warzyw Znalazłam niedawno ten przepis i od razu zrobiłam Pychaaaaa
A lubicie zupy azjatyckie? A jeśli tak, to jakie najbardziej?
Kuchnia azjatycka mi bardzo smakuje. Ale lubię też takie trochę nietypowe potrawy jak np. zupa chlebowa. Często w kuchni stawiam także na składniki sezonowe więc zupa wiosenna z groszku pewnie by mi bardzo smakowała.
Mi się z wiosną i latem kojarzą zupy owocowe, a teraz jest o tyle fajnie, że macie całkiem szeroką ofertę takich zup, które można dostać w każdym większym markecie. Kto nie miał okazji to niech sobie spróbuje tutaj macie na stronie podane jakie są dostępne smaki i jak wyglądają opakowania.
Szpinakowa, zupa krem z pora, ze szparagami... Chłodniki
Mi też się z wiosną a zwłaszcza z latem kojarzą zupy owocowe, od dawna ich nie jadłam w tym roku koniecznie muszę to nadrobić!
A to mi owocowe - z latem. Z wiosną na pewno kojarzę zupę z botwinki.
Chłodniki. Ogórkowy i ze świeżych rzodkiewek.
Uwielbiam również zupę ze świeżej fasolki szparagowej której nie gotuję zimą bo nie mam z czego ( a fasolki mrożonej nie lubie). Za to latem bardzo czesto, czasami nawet co tydzień. Zupa jest bardzo sycaca tak wiec w takie gorące dni spokojnie zastapi obiadek z mięsem.
Ostatnio edytowany przez lenne (2017-06-29 15:04:41)
wielowarzywna ze świeżych warzyw
Ja uwielbiam jeszcze krem ze szparagów. To prawdziwie wiosenna zupa!
Kalafiorowa, brokułowa, botwinka Kocham te zupy jeszcze jak mają dużo marchewki pietruszki to mogę je jeść bez końca
W naszym domu najbardziej lubimy warzywne zupy. Są treściwe, zdrowe i smaczne. Niestety jako pracująca mama nie zawsze mam czas na to, aby stać przy garach pół dnia więc mam szybkowar. Moje gotowanie dziś trwa chwile np. zupa jarzynowa, kalafiorowa gotowanie 10 minut, ziemniaki 7 minut
Ostatnio edytowany przez margo5000 (2018-08-15 12:10:05)
Najbardziej wiosenna jest zupa jarzynowa z groszku, marchewki i ziemniakow
Dobrym sposobem jest gotowanie zup w szybkowarze, tak by były gotowe, ale nie rozgotowane. Wtedy zupa jest jeszcze bardziej odświeżająca.
Omm... koperkowa Lekka, z taką świeżą, młodą marcheweczką, zabielona jogurtem greckim, posypana siekanym szczypiorkiem.
U mnie to szczawiowa, zdecydowanie:)
Lubie wiosną jeść lekkie warzywne zupy i barszcze
Ja uwielbiam jeść wiosną -Kalafiorową z ziemniakami
Niezwykle popularny w Polsce kalafior zasługuje na dużo więcej niż tylko polanie masłem z bułką tartą! Kalafiorowa jest zaliczana do klasyków w polskim repertuarze zup – a sekret jej popularności tkwi w niezwykłej prostocie przepisu. Zanim dodacie bulion, kalafior i pozostałe warzywa usmażcie, by wydobyć z nich pełnię aromatu. Przed podaniem koniecznie posypcie zupę koperkiem – obfita porcja zieleniny doda kalafiorowej koloru i wiosennego wyglądu. Smacznego.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź