Odp: Cienkie i delikatne włosy
A próbowałyście przedłużać sobie włosy? może warto sprawdzić z tymi pasemkami?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
A próbowałyście przedłużać sobie włosy? może warto sprawdzić z tymi pasemkami?
Ja używam Ziaję, Mięta, pokrzywa i d-panthenol - odżywka do włosów przetłuszczających się i z łupieżem Wpływa regulująco na pracę gruczołów łojowych, dzięki czemu zapobiega nadmiernemu przetłuszczaniu się włosów. Działa intensywnie nawilżająco, wzmacniająco i przeciw łupieżowo. Mi teraz mniej się przetłuszczają odkąd zaczęłam stosować .Może spróbujesz tego .
Używajcie HB Jeunesse, na pewno pomoże i wzmocni włosy, powinny one jednocześnie zyskać na objętości. Nie twierdzę, że to będzie widoczne od razu - efekt wymaga czasu, jednak na pewno będzie zauważalny. Musicie tylko systematycznie dbać o odpowiednią pielęgnację tych włosów.
Ja już nie mam siły ,ale spróbuję rikela tego co proponujesz ,może choć trochę zgęstnieją moje włosy:(
olejki do włosów, zdecydowanie, przynajmniej raz w tygodniu.
do tego jeszcze odpowiednie szampony i odżywki które dodają objetości
Tak jak już powyżej pokazano,to Timotei jest dobry!!!Duzo pozytywnych komentarzy!
Najlepiej myć je szamponem bez SLS lub takim dla dzieci
nie wolno codziennie myć słabych włosów, szampony je osłabiają jeszcze bardziej
Polecam kremy i pianki pogrubiające włosy
może warto zażywać jakieś suplementy?
Hmm... sama mam cienkie i delikatne włosy i pomimo serii produktów, które stosuję między innymi Garnier, o którym wspomniałaś, używam również domowych sposobów takich jak płukanka ze świeżych pokrzyw raz w tygodniu i płukanka z piwa na wzmocnienie i blask
Spróbuj szamponu i odżywki Bioxine.Uwielbiam ten zestaw
Może przypatrz się też swojej diecie? Niekiedy kondycja włosów w dużej mierze zależy od tego co jemy i jakie składniki odżywcze dostarczamy bądź nie naszemu organizmowi.
Pomocy - po wakacjach stan moich włosów jest naprawdę opłakany: są suche, matowe i kruszą się. Mam kręcone włosy i szuka jakiś porad jak je wzmocnić latem czy unikać słońca itp, macie jakieś namiary na dobre i skuteczne maseczki?
eh, mam ten sam problem
Na to pomogą maseczki nawilżające, najlepiej fryzjerskie - specjalista doradzi najodpowiedniejszą.
Na pewno część włosów najbardziej zniszczonych trzeba będzie ściąć, bo nie pomoże im nawet najlepszy fryzjer...
[quote=Berenika88]A próbowałyście przedłużać sobie włosy? może warto sprawdzić z tymi pasemkami?[/quote]
Ja próbowałam i muszę przyznać, że to był strzał w 10. Oprócz efektu przedłużenia uzyskałam bowiem efekt zagęszczenia mojej czupryny Bez problemu udało mi się dopasować kolor do moich włosów i całość wyglądała naprawdę naturalnie. Jak znajdę jakieś zdjęcia to wstawię
"Aby cienkie włosy prezentowały się dobrze i optycznie nabrały objętości, powinniśmy:
• udać się do profesjonalnego fryzjera i zdecydować się na skrócenie i delikatne pocieniowanie włosów,
• natłuszczać włosy olejami, które nie tylko zabezpieczają włókna przed utratą wody, ale również nadają im elastyczności,
• nawilżać włosy za pomocą humektantów (substancji pochłaniających i wiążących wodę z otoczenia),
• dostarczać włosom protein, m.in. keratyny,
• unikać niszczących zabiegów stylizacyjnych i koloryzacji oraz wysokich temperatur." Cytat z facebook.com:)
Chyba najlepiej wybrać się do fryzjera aby ocenił stan włosa i kondycję skóry głowy, żeby samodzielnie nie eksperymentować.
Fajne są pianki zwiększające objętość:)
Wszystkim kobietom mającym problem z suchymi, zniszczonymi lub właśnie cienkimi włosami polecić mogę terapię keratynową - korzystałam z niej już 4 razy i jestem zawsze bardzo zadowolona z efektu, zazwyczaj wybieram keratynę czekoladową, ale jest jeszcze opcja jabłkowa i winogronowa (różnica w długości utrzymania efektu zbiegu). Terapia skutecznie odbudowuje włosy i skutecznie je wygładza. Po zabiegu nie muszę używać prostownicy, moje włosy są gładkie, nie plączą się i ładnie lśnią
Na cienkie włosy są szampony pogrubiające je, oczywiście efekt jest dopóki je stosujemy, bo one jakby oblepiają włos nadając mu większą grubość.
A ja mam mgiełkę-odżywkę nadającą objętość
Można użyć dopinek, fajnie dodają objętości.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź