Odp: Nasza czytelnia - jakie książki polecacie?
Ja dostałam na gwiazdkę książkę o Carlosie Santanie, rewelacyjnie się ją czyta, jestem już w połowie:)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
urodaizdrowie.pl FORUM » Wypożyczalnia książek i filmów » Nasza czytelnia - jakie książki polecacie?
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ja dostałam na gwiazdkę książkę o Carlosie Santanie, rewelacyjnie się ją czyta, jestem już w połowie:)
Przeczytałam właśnie książki Katarzyna Bonda. Przyznam , że są świetne, szczerze polecam
a ja się zaczytuję w biografiach, teraz czytam Elon Musk biografia twórcy paypala, tesli i spectryX. Książka jest super.
Nie śmiejcie się, ale ja ostatnio nałogowo sięgam po [fantasy. Oczywiście, mam już przeczytaną całą serię o Harrym Potterze, Lilith oraz odświeżoną Alicję w krainie czarów. I teraz po kolei czytam pozycje z tej listy.
Ja w ostatnim czasie często korzystam z audiobooków. Uwielbiam włączyć sobie wieczorem jakąś książkę i słuchać sobie przed zaśnięciem. Jestem na etapie nauki angielskiego tak więc czasami są to angielskie audiobooki ale o wiele częściej słucham polskich.
Jeśli któraś z Was chciałaby sobie kupić kilka to proponuję zajrzeć sobie na stronę PWN:
Aktualnie jest tam w promocji sporo audiobooków. W ostatnim czasie zamówiłam dwie księgi humoru. Dla mnie i dla dzieci. Bardzo lekka, fajna lektura na wieczór.
W ostatnim czasie przeczytałam rzekomo czwartą część Millenium. "Co nas nie zabije" D.Lagerkranza i choć złe to nie było, to jednak wolałam Larssona.
A ja takie cudeńko wypatrzyłam na Czytam wszędzie i koniecznie muszę je kupić! Uwielbiam Audrey, była piękna, mądra, zdolna... Któraś z Was już czytała może? Tu recenzja
Ja w [url=http://urodaizdrowie.pl/forum/topic/2428/prezent/page/2/]jednym z wątków[/url] na forum znalazłam polecenie książki Grzesiaka - co prawda na prezent, ale postanowiła przeczytać....ii tez polecam. Może nie wywróciła ona mojego życia o 180 stopni, jednak podziałała, a ja znalazłam motywację do działania. 100 happy days faktycznie sprawiła, że jestem szczęśliwsza
Czytam wszędzie to mój ulubiony blog książkowy, mam nawet go w polubieniach na fb, żeby być na bieżąco. Zawsze zaglądam tam po nowe inspiracje do poszukiwania lektury. Dziś trafiłam tam na "Paryską nieznajomą" Santy Mentafiore, a czytałam już jedną z jej powieści o miłości, która bardzo mi się podobała, więc i po tą chętnie sięgnę.
Nie śmieję się. Popieram i pochwalam. Jeśli dorośli mogą pisać książki dla dzieci i młodzieży, to czemu mieliby ich nie czytać?
To ja z nieco innej beczki, dla wszystkich fanek serii o Greyu, polecam całą serię After Niedawno wyszła kolejna część "Before", napisana jego oczami
Naprawdę fajnie się czyta. A autorką jest Anna Todd
Czytałam dwie pierwsze części. Rzeczywiście czyta się lekko. Księgi obszerne, ale nawet się tego nie odczuwa.
Mnie urzekła ,, Fizyka duszy". Teraz zabrałam się za ,, Transfering rzeczywistości".
a ja teraz pogrążam się w lekturze zgodnie z rankingiem książki z 2015, które poszerzą Twoje horyzonty polecam!
A ja tu ostatnio szukam ciekawych tytułów: i trafiłam na "Puzzle", gdzie Tori, główna bohaterka książki pragnęła zmienić otaczającą ją rzeczywistość, by wreszcie poczuć się w niej bezpiecznie i komfortowo. Jest to poruszająca opowieść o życiu skrzywdzonego dziecka, które z czasem wyrasta na dojrzałą kobietę zmagającą się ze współuzależnieniem.
Ja właśnie skończyłam czytać "Piętno Midasa" Agnieszki Lingas-Łoniewskiej i z czystym sumieniem mogę ją wam polecić.
Czyta się ją jednym tchem, jest zaskakująca i naprawdę świetna! Poznajemy w niej historię Jakuba, który z pozoru jest spokojnym, niewyróżniającym się w tłumie fotografem... Ukazuje się nam też Midas, bezwzględny morderca, który nie zna litości... Nie chcę więcej pisać, bo powinniście sami się przekonać o tej historii same
[img=PunBB bbcode test]http://s.lubimyczytac.pl/upload/books/295000/295340/456599-352x500.jpg[/img]
Ja wczoraj skończyłam tę oto pozycję:
Polecam. Świetna i lekka lektura a do tego można dowiedzieć się wielu ciekawych rzeczy.
Moi drodzy, jeśli lubicie książki historyczne o pradawnych ludziach i cywilizacjach, to powininna was zainteresować pozycja "Sekrety Umarlaków" - , autor odkrywa przed nami niesamowite życie naszych przodków, które wbrew pozorom wcale nie było takie ubogie i płytkie jak nam się wydaje. Okazuje się, że byli oni całkiem zaawansowani i nie myśleli tylko o przetrwaniu. Ja lubię takie tajemnicę, książki które odnoszą się do rzeczywistości może i wam się spodoba
Ja polecam biografię Krystyny Jandy "Pani zyskuje przy bliższym poznaniu" - ciekawie napisana książka, daje pełny obraz tej aktorki, także jako kobiety po przejściach...
Wydawnictwo MAG wreszcie wypuści "Elantris" Brandona Sandersona!!! We wrześniu
A ja czekam na kolejną nowość Nicolasa Sparksa: "Spójrz na mnie"
Dużo czytam, próbowałam też pisać, teraz mam okazję wydać moje treści w formie książki z rozpisani.pl, wydawnictwo ma ciekawą ofertę dla amatorów i początkujących autorów i to właśnie takie książki lubię czytać najbardziej.
Patra, mogłabyś nam się tu pochwalić swoją twórczością nieco Jakiś tytuł chociaż podać
Polecam [url=http://urodaizdrowie.pl/beduinki-na-instagramie-recenzja]"Beduinki na Instagramie"[/url] Aleksandry Chrobak. Emiraty widziane oczyma mieszkającej tam przez jakiś czas Polki, bardzo dociekliwej i spostrzegawczej.
Można się zdziwić, jak niektóre sprawy oceniane przez nas przez pryzmat stereotypu, są odmienne od powszechnych przekonań
Biografie polityczne to są coraz fajniejsze książki. Ich poziom z każdym kolejnym wydaniem rośnie.
Polecam także książki historyczne. Ostatnio bardzo fajne wydania wychodzą o tematyce Polski Ludowej. Jest co czytać.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź