Odp: Co byś teraz wypiła?
Ja się jakoś kiepsko dzisiaj czuję ,zrobiłam sobie siemie lniane.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ja się jakoś kiepsko dzisiaj czuję ,zrobiłam sobie siemie lniane.
herbatkę z cytryną i imbirem na rozgrzewkę ,bo mnie coś chyba bierze jakieś grypsko:(
Kakao za mną chodzi na śniadanie muszę sobie zrobić:)
Właśnie zrobiłam sobie herbatkę z Czystka:)
Marzy mi lampka Martini
Mi chodzi po głowie kawa. Siedzę w pracy i nawet nie miałam czasu żeby sobie zrobić moją ulubioną kawkę:( A w dodatku mamy nowy ekspres i nie wiem jeszcze do końca jak się go obsługuje. Takie coś to jest [url]http://www.marcocaffe.pl/?pg_symb=nivonaromatica646[/url]
Zaraz zaparzę sobie pokrzywę ,mam ususzone majowe liście
Oczywiście kawę, zwłaszcza że ponuro za oknem
Koktail owocowy ,tylko mi się blender popsuł:(
lampkę wina
Chętnie bym się napiła piwa na ciepło z sokiem malinowym, uwielbiam, chociaż rzadko piję
Grzane wino z laską cynamonu,goździkami i laską waniliową ,takie podawałyśmy klientom na deserowni ,jak pracowałam.
koktail -seler naciowy ,banan,pomarańcza i trochę mango ,ale mi się marzy z samego rana
sama nie wiem jestem po kawie ,ale tak się dziwnie czuję :(może coś na wzmocnienie jakieś rozpuszczane witaminki?
no to mam dylemat.
z jednej strony - koktajl z bananem, jabłkiem i borówkami.
z drugiej - puszka albo butelka mała Pepsi.
ale pewnie jak wrócę do domu to najwyżej wypiję sok pomarańczowy, bo nie będzie mi się chciało po pracy robić koktajlu ani kupować Pepsi
ja chętnie bym się napiła teraz jogurt truskawkowy ,ale deszcz pada i mi się nie chce wyjść:(
[quote=Pati99]Mi chodzi po głowie kawa. Siedzę w pracy i nawet nie miałam czasu żeby sobie zrobić moją ulubioną kawkę:([/quote]
Wiesz co? To po pracy skocz sobie do Carrefoura i z półki z kawą ściągnij Coffee Rebels. Jeśli nie kojarzysz, to te kawy poznasz po wyróżniających się, kolorowych opakowaniach z twarzami kobiet i mężczyzn (np. mielona Paris Coffee jest fioletowa, z facetem z wąsem). Są mielone (w kartonowym pudełku) i rozpuszczalne (w puszkach), w rozmaitych smakach. Tak więc naprawdę można sobie poeksperymentować z kawką. Tylko z tego, co się orientuję, nie wszystkie są w każdym markecie, ale to jedyny feler, reszta jest super!
Ale mi dziewczyny narobiłyście smaka na kawę Zaraz sobie zrobię z kardamonem,cynamonem,kakao , to jest mój ulubiony zestaw .
[quote=changers]Ale mi dziewczyny narobiłyście smaka na kawę Zaraz sobie zrobię z kardamonem,cynamonem,kakao , to jest mój ulubiony zestaw .[/quote]
To może spróbujesz Dubai Coffee, ze wspomnianej przeze mnie w poprzednim poście linii Coffee Rebels? To arabska kawa korzenna z dodatkiem orientalnych smaków. Czyli powinna trafić w Twój gust Tak konkretnie wygląda opakowanie:
[img]https://static.wixstatic.com/media/fad3a9_d3aeccebfe064889ac8ce54712eab805.png/v1/fill/w_239,h_459,al_c,usm_0.66_1.00_0.01/fad3a9_d3aeccebfe064889ac8ce54712eab805.png[/img]
piwo na ciepło z sokiem malinowym ,ale tylko pół szklanki jak mąż otwiera ,to wtedy ja sobie odlewam ,bo nie wypiję całego .
Zbliża się czas wiosenny i tracę wtedy siły do życia .Chciałabym się teraz napić soku z brzozy ,zawsze zanim liście zaczynają się upuszcza się sok z brzozy ,działa wzmacniająco na organizm ,tylko nie jeden raz tylko ,chociaż parę dni trzeba pić .
Ja natomiast ostatnio w Auchan widziałam kawę o smaku tiramisu, a konkretnie Afternoon Coffee od COFFEE REBELS. Opakowanie w tym przypadku stanowi bardzo fajna puszeczka i cena też nie jest jakaś wygórowana.
Znacie może jakieś kawy z tej serii? [url]http://www.tearebels.com/[/url] . Tej o smaku tiramisu muszę spróbować, a co więcej, nawet znalazłam sobie w sieci napis, który znajduje się na opakowaniu :"(godz. 17:04) Co w tym jest, że w każde przepiękne, słoneczne popołudnie, gdy ptaki śpiewają, a wiatr baśniowo szeleści przez liście, jedyne, na co mam ochotę, to się upić? Na szczęście zwykle się nie upijam. Wierzę przy tym głęboko, że jeśli potrafisz spędzić idealnie bezużyteczne popołudnie w idealnie bezużyteczny sposób, znaczy to, że nauczyłaś się już jak żyć.":)
Ostatnio edytowany przez Darria (2016-03-02 16:22:26)
[quote=Darria]
Znacie może jakieś kawy z tej serii?[/quote]
Ja znam serię Coffee Rebels, zresztą pisałam o niej parę postów wcześniej O ile kojarzę, to "Twoja" kawa jest rozpuszczalna. Z taką nie miałam przyjemności
Smak tiramisu, powiadasz? Hmmm, będę musiała się rozejrzeć w sklepie, bo aż mi ślinka pociekła na samą myśl
Ostatnio edytowany przez Olusia (2016-02-29 00:17:46)
ja mam chęć na kawę z ekoitalii, ale droga trochę nie mam akurat kaski
[quote=Baszka]ja mam chęć na kawę z ekoitalii, ale droga trochę nie mam akurat kaski[/quote]
Też ją znam:) Jest na tyle dobra, że warto odkładać, żeby kupić, chociaż te lepsze już moim zdaniem z kenijskich ziaren pow. 30 zł za 250 gram wcale nie są takie super drogie, jak za jakość i smak:)
Pooglądaj na [url]https://ekoitalia.pl/[/url] - jeśli kupujesz przez ich stronę, bo w sumie wybór mają taki, że zawsze coś droższego/tańszego się upatrzy.
Zależnie od posiadanej kaski jak to mówisz
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź