Odp: Ziemniaki
U mnie dzisiaj placki ziemniaczane. Ze śmietanką i szczypiorkiem...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 9 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
U mnie dzisiaj placki ziemniaczane. Ze śmietanką i szczypiorkiem...
placki ja robiłam tydzień temu i nie chciało mi sie tarkować to ... w blenderze sobie pościerałam na ... puch dosłownie i te placki jakies puszyste mi powychodziły
Ja zawsze trę na grubych okach. Takie nam najbardziej smakują i są mniej tłuste...
o, blenderem nie próbowałam, zawsze się z tarką męczyłam ...
ja kiedyś zmieliłam, ale wyszły mi za duże oczka, więc proszę mego rycerza coby tarł
ale następnym razem chyba wrzucę do blendera... po co się meczyć...
[img]//www.uwielbiam.pl/recipies_pic/2440_org.jpg[/img]
Na tym zdjęciu też są z grubego tarka.
Moja siostra dodaje do placków cukinię. Wiecie jakie to dobre...
wiem, wiem
a u mnie z grubuch oczek nie chca jeść placków bo ... dziwnie dla nich smakują, a mi nawet smakuja, ale co 50 tarek nie bede wyciągał i sobie na grubych, dzieciom na zwykłych a dla męża na miał
No w takim przypadku, to faktycznie dużo więcej roboty...
a jeszcze wiecej zmywania ....
Tego to nigdy u mnie nie brakuje. Nadprodukcję mam...
z cukinią są pycha, podobnie z dyniowe... mmmm rozmarzyłam się
a dziś naleśniki z kurczakiem i szpinakiem
Z dynią to ja jeszcze nie jadłam.
ja tre na dużych oczkach....z dynią też nie jadłam
Ostatnio edytowany przez emilia_s292 (2009-10-28 17:34:03)
a ja wieczorkiem wstawie pezpis na jakieś placki ziemniaczane inaczej , jak tylko bede miała chwilę - nie jadłam a u mnie w pracy się zachwycają
składniki
pół kg. ziemniaków
2 jaja
3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
sol
z mąki ziemniaczanej , żółtek i mleka robimy ciasto, dodajemy ubite z solą pianę z białek i ostrożnie mieszamy ciasto
Ziemniaki , obieramy i kroimy w cienkie talarki 5mm grubości, wkładamy na minutkę do wrzącej wody osolonej, odcedzamy na druszlaku. Osuszone maczamy w cieście i smażymy na gorącym oleju
Ostatnio edytowany przez asiula83 (2009-10-28 23:15:56)
O takich to jeszcze nie słyszałam
Ale miałam okazję jeść placki z gotowanych ziemniaków z sosem. Ciekawe smakowo...
a ja robię plaacuszki z samej cukinii bez ziemniaków, też pycha
A jakiej też tartej???
też, cukinię trzemy, jajko i mąka i sól, ja wrzucam jeszcze sporo natki od pietruszki np. Podaję do tego leczo albo posypuję żółtym serem
To brzmi pysznie. Będę musiała wypróbować - bo moje smaki, a zupełnie coś innego.
cukinie jadłam całą końcówkę lata!
ja też... mamy na działce i zawsze zbieramy obfite plony
uwielbiam cukinie...
Ja bym mogła jeść na okrągło. Lubię bardzo. A teraz mam tylko zamrożoną jako leczo...
Też uwielbiam robić nadziewaną cukinię...i jeść oczywiście także
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 9 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź