Odp: zrobiłybyście botox?
Racja, tego raczej nie da się przewidzieć, a poglądy się zmieniają, tym bardziej jeśli zmiana jest dyktowana potrzebą.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Racja, tego raczej nie da się przewidzieć, a poglądy się zmieniają, tym bardziej jeśli zmiana jest dyktowana potrzebą.
Nie robiłam nigdy botoxu, a mam swoje duże czerwone usta.
[quote=Rubinstein]Słyszałam że w botoksie występuje trujący jad kiełbasiany. Czy wstrzykiwanie tego nie jest niebezpieczne? I jak długi daje to efekt? Jeśli wiecie coś o tym zabiegu, albo zrobiłyście sobie, to napiszcie coś więcej.[/quote]
Witaj,
Botox znajduje szerokie zastosowanie w usuwaniu zmarszczek między brwiami, poziomych linii na czole, kurzych łapek oraz wielu innych. Zabieg wykonywany jest bez znieczulenia i trwa około 15 minut, w zależności od ilości nakłuć i powierzchni podlegającej leczeniu. Toksyna botulinowa zaczyna działać po 2-3 dniach od zabiegu, a pełen efekt finalny można zaobserwować po 7-14 dniach.
Aby wszystko było w porządku trzeba jednak pamiętać o przeciwwskazaniach. A są nimi m.in:
zaburzenia nerwowo-mięśniowe,
ciąża i karmienie piersią.
nadwrażliwość na preparaty i leki zawierające substancje tj. aminoglikozydy, aminochinolony, D-penicylamina i linkomycyna.
Względnym przeciwwskazaniem jest zaburzenie krzepliwości krwi.
Pozdrawiam!
U mnie zmarszczki koło ust domagają się usunięcia...
Ewentualnie usunę z mojego otoczenia wszystkich, którzy mnie irytują, wtedy problem przynajmniej się nie pogłębi...
Ja nie zrobiłabym sobie nigdy botoxu
A w moim przypadku botox nie zadziałał. Robiłam go w krakowskim salonie. Po wyjściu z niego nie było widać żadnych efektów. W zasadzie wyglądało to tak jakbym nie była na żadnym zabiegu. Od tamtej pory zaczęłam stosować energizujący krem hialuronowy i teraz przynajmniej widzę efekty. Skóra z każdym dniem wygląda coraz lepiej, a zmarszczki powoli znikają
ogladalam ostatnio program na tvn o klinine jak wykonua rozne zabiegi i wygląda to bardzo nieprzyjemnie
Moja koleżanka sobie robiła botox u dobrego chirurga w sprawdzonej klinice. Osobiście uważam, że wykonali kawał dobrej roboty, nie spaprali nic a nic. Nie ma też komplikacji ani blizn. Link dla zainteresowanych
na chwile obecna myślę, że nie ale jak sie pojawią zmarszczki to może dojde do innego wniosku
===============
Najlepszy [url=http://kominkowybrykiet.pl/pl/produkty/]brykiet kominkowy[/url]
Nigdy nie zrobiłabym sobie botoksu.
A ja mówię: nigdy nie mów nigdy . Może botox jeszcze nie, ale przed 40 jestem juz całkiem blisko i może troch e kwasu hialuronowego by sie przydało? Moje koleżanki juz próbowały. A wy? Macie takie doświadczenia. Czy rzeczywiście jest tak, jak piszą tutaj:
Przy okazji kilka fotek przed i po zabiegu botoxu.
Ostatnio edytowany przez alina (2015-10-26 12:35:29)
Botox można zrobić z rozwagą i u doświadczonego specjalisty. Ja jestem za.
Ja miałam wykonywany taki zabieg i powiem Wam,ze jestem bardzo zadowolona z efektu bo twarz prezentuje się o wiele młodziej oraz lepiej. Zabieg nie jest bolesny. Dostajecie znieczulenie. Wiadomo,że nie jest to bardzo przyjemne ale na pewno nie jest to duży ból... Wykonywałam go w gabinecie w Gdańsku na Marii Curie Skłodowskiej.Konkretnie tutaj:
Przede wszystkim boję się igieł, dlatego botoksy odpadają. Druga rzecz: bałabym się, że będę wyglądać tak jak niektóre gwiazdy po nieudanych zabiegach botoksem.
Wolę zabiegi, które są mniej inwazyjne. Na przykład gabinet Kosmetyczny Wyspa Piękna we Wrocku robi peeling z retinolem. To jest coś odpowiedniego właśnie dla starszych osób i pomaga przeciwdziałać oznakom starzenia. Wydaje mi się, że jak się robi takie zabiegi w miarę regularnie i poza tym dba o skórę na inne sposoby, to tych zmarszczek nie będzie aż tak widać przez dłuższy czas. I nie trzeba robić z siebie lalki.
Ja bym chyba spróbowała tej terapii - usuwanie zmarszczek. Podobno daje efekty także może się udać:)
Słyszałam, że dobre efekty dają masaże twarzy, po nich zmarszczki stają się płytsze.
Sam masaż niewiele pomoże na tzw. zmarszczki grawitacyjne. Ale botoxu bym sobie nie zrobiła, to za duże ryzyko...
Ja jestem po pierwsze konsultacji z lekarzem w klinice i chyba w końcu się zdecyduje. Nie mam żadnych przeciwwskazań więc czemu nie .
O botoksu to raczej nie prędzej postawiłabym na dobrej jakości kosmetyki jak np to serum z vichy moja ciocia używa go i widać bardzo fajnie efekty, też na początku myślała o botoksie - ale kurcze nie dość że drogo to efekt nie na zawsze a tak to krem czy serum co to za wysiłek żeby nałożyć raz dziennie
Nigdy nie zrobiłam ,bo jak zacznę sobie cokolwiek poprawiać to się boję ,że mnie to wciągnie
Nigdy nie zrobiłam, ale masz rację niechcemisie takie sosby chyba mają niską samoocenę i chcą sobie ją podnieść poprzez botox upiększając się
Nie mam nic przeciwko, zauważyłam że więcej jest przeciwników pośród osób, które nigdy nie miały styczności z takimi zabiegami. Z góry zakładają, że to złe i nikt ich nie przekona, a z tego co widzę bardzo dobrze rozwija sięmoże posłużyć jako miasto - dowód moich wniosków. Jest tutaj na prawdę bardzo dużo gabinetów, które z tego co widzę nie mają zamiaru zniknąć Najpierw trzeba spróbować, a dopiero później oceniać czy to dobre czy nie
Są teraz znacznie nowocześniejsze, mniej inwazyjne i całkowicie bezbolesne zabiegi. Świetną alternatywą jest zabieg transdermalporacji aparatem Dermation. Sam zabieg jest kilkunastominutowy a efekty widoczne są już po pierwszym.
metaksa ,czy orientujesz się ,czy transdermalporacja aparatem Dermation boli?Strasznie boję się bólu
Nie mam żadnych obiekcji przed tym, aby rozważyć w przyszłości zabieg przy użyciu botoksu.
Czytając jak wygląda przebieg] myślę, że za jakiś czas zdecyduje się na redukcję zmarszczek poprzecznych na czole, które od jakiegoś czasu stały bardziej wyraziste. No cóż czas robi swoje.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź