Temat: Wiejski stół na weselu
Jak dobrze zaaranżować wygląd wiejskiego stołu?
Co powinno się znaleźć na stole, a czego unikać?
Oraz czy i kiedy się sprawdza na weselu?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jak dobrze zaaranżować wygląd wiejskiego stołu?
Co powinno się znaleźć na stole, a czego unikać?
Oraz czy i kiedy się sprawdza na weselu?
Najlepiej wypożyczyć, wiele restauracji ma to w ofercie, i zadba o właściwy wygląd takiego stołu, ale na pewno musi na nim być też swojski bimberek:)
Na pewno Alkohol własnej roboty ,szmalec ,jednorazowe naczynia , napoje, fajnie się prezentuje szynka z kością , wyroby wędliniarskie swojskie ,ogórki kiszone .
Dobry bimberek w różnych smakach ,wiejska szynka ,kiełbasa ,ogórki ,naczynia jednorazowe ,przepitka .
W sumie jest to bardzo dobry pomysł. Ważne jest to by pasowało to do reszty oprawy sali. Jeżeli szukasz pomysłu na wesele to warto też zaglądać do banku pomysłów bo znajdziesz tam sporo inspiracji .
Jeśli wesele będzie w eleganckim domu weselnym i w sezonie wiosny-lata, to zawsze można ustawić taki stół na zewnątrz, ładnie zaaranżować np. altanę. Przecież nie musi być w środku:)
Zależy czy będzie dużo starszych osób, bo młodzi wolą jednak nowocześniejsze dania i nie tak ciężkie...
Ja wolę dania wege, a nie pieczonego prosiaka i szynki...
Jestem jak najbardziej za wiejskim stołem na weselu. Wiejskiego stołu nie można wyobrazić sobie bez tradycyjnego wiejskiego chleba na zakwasie,serów, kiełbasy, pasztetów,szynki, polędwicy, kabanosów czy dziczyzny. Ponadto na wiejskim stole powinny się znaleźć również ogórki kiszone, warzywa, smalec, bigos, pierogi, chrzan czy nalewki,
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź