Flaki

29 listopada 2009, dodał: KATE
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 1 kg oczyszczonych flaków wołowych
  • 1 łyżka masła
  • włoszczyzna
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki przyprawy do flaków
  • 1 łyżka majeranku

Wykonanie:

Flaki umyć, obgotować i odcedzić. Następnie zalać zimną wodą, dodać włoszczyznę i gotować ok 90 min. Wyjąć warzywa: marchew, pietruszkę, seler i pokroić, dodać do flaków. Następnie dodać przyprawę i gotować jeszcze 2h. Z masła i mąki zrobić zasmażkę, rozprowadzic ją wywarem i połączyć z potrawą. Dodać majeranek.



FORUM - bieżące dyskusje

Trening na prawidłowy oddech w czas…
Mi pomaga skupienie się w stresie na jakiejś poztywnej myśli, takie oddychanie jakoś...
Zupa buraczkowa z ziemniakami tłucz…
Fajny przepis tylko brak czasu ciągle na takie gotowanie, ja przez pośpiech...
Czego nie jeść przy delikatnym żołą…
Mi szkodzą np. surowe brokuły, próbowałam miksować je w koktajlach i nie daję...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Warto też zadbać o matę antypoślizgową na płytki i do wanny i nie dawać...