Flaki

29 listopada 2009,
dodał: KATE
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 1 kg oczyszczonych flaków wołowych
  • 1 łyżka masła
  • włoszczyzna
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki przyprawy do flaków
  • 1 łyżka majeranku

Wykonanie:

Flaki umyć, obgotować i odcedzić. Następnie zalać zimną wodą, dodać włoszczyznę i gotować ok 90 min. Wyjąć warzywa: marchew, pietruszkę, seler i pokroić, dodać do flaków. Następnie dodać przyprawę i gotować jeszcze 2h. Z masła i mąki zrobić zasmażkę, rozprowadzic ją wywarem i połączyć z potrawą. Dodać majeranek.



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...