Flądra z buraczkami

5 lutego 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

1 flądra
1słoik buraczków pasteryzowanych lub świeżo ugotowanych
ziemniaki gotowane

flądra
mąka do obtoczenia
sól
pieprz
olej do smażenia

Rybę oczyścić, umyć, posypać solą i pieprzem i zostawić na godzinę. Następnie obtoczyć w mące i usmażyć na oleju na złoty kolor.

Buraczki podsmażyć na patelni z odrobiną mąki i przyprawami do smaku.

Ziemniaki ugotować, utłuc tłuczkiem. Nakładać specjalną łyżką, polać tłuszczem

file1265404144



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...