Flądra z buraczkami

5 lutego 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

1 flądra
1słoik buraczków pasteryzowanych lub świeżo ugotowanych
ziemniaki gotowane

flądra
mąka do obtoczenia
sól
pieprz
olej do smażenia

Rybę oczyścić, umyć, posypać solą i pieprzem i zostawić na godzinę. Następnie obtoczyć w mące i usmażyć na oleju na złoty kolor.

Buraczki podsmażyć na patelni z odrobiną mąki i przyprawami do smaku.

Ziemniaki ugotować, utłuc tłuczkiem. Nakładać specjalną łyżką, polać tłuszczem

file1265404144



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...