Flądra gotowana na parze z warzywami

10 marca 2010, dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

2 filety z flądry

1 mała cukinia

1 marchewka

1 garść pestek dyni

2 plastry sera mazdamer

listki bazylii i natki pietruszki

oliwa z oliwek

  • marchew obieramy,
  • marchew i cukinie kroimy w długie paseczki obieraczką do warzyw,
  • ser kroimy w cienkie paseczki,
  • w garnku do gotowania na parze gotujemy przez 10 min rybę i warzywa,
  • na talerzu układamy rybę, polewamy oliwą,
  • na nią kładziemy warzywa, listki ziół, ser,
  • posypujemy potrawę pestkami dyni i polewamy kilkoma kroplami oliwy

file1268210309



FORUM - bieżące dyskusje

Trening na prawidłowy oddech w czas…
Mi pomaga skupienie się w stresie na jakiejś poztywnej myśli, takie oddychanie jakoś...
Zupa buraczkowa z ziemniakami tłucz…
Fajny przepis tylko brak czasu ciągle na takie gotowanie, ja przez pośpiech...
Czego nie jeść przy delikatnym żołą…
Mi szkodzą np. surowe brokuły, próbowałam miksować je w koktajlach i nie daję...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Warto też zadbać o matę antypoślizgową na płytki i do wanny i nie dawać...