Flaczki sojowe

2 października 2013, dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 paczka kotletów sojowych

szklanka zielonego groszku konserwowego

2 marchewki

1 pietruszka

1 litr bulionu warzywnego

1 cebula

masło 2 łyżki

olej

sól

pieprz

1 łyżeczka ostrej papryki w proszku

mąka 2 łyżki

 

Przygotowanie:

Kotlety sojowe zalać gorącym  bulionem,a gdy przestygną wyjąć i pokroić w paski. Cebule pokroić w kostkę, a marchewki i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Podgrzać olej i podsmażyć cebulę,marchew i pietruszkę. Dodać pokrojone kotlety i zalać  bulionem. Przyprawić ostrą papryką w proszku, solą i pieprzem. Gotować 10 minut. Następnie dodać odsączony z zalewy groszek.W międzyczasie zrobić zasmażkę z masła i mąki. Dodać zasmażkę do zupy. Zagotować i zdjąć z ognia.Podawać na gorąco.

 

 



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...