Fioletowe spaghetti

28 marca 2013, dodał: czarrna
Artykuł zewnętrzny

Składniki
25 dkg łopatki wieprzowej
10 dkg szpinaku mrożonego w liściach
1/4 kapusty czerwonej
1/2 pora
1 śmietana 200g 12%
sól, pieprz
słodka papryka
marynata:
3 ząbki czosnku
1 papryczka chili
1 mały jogurt naturalny
1 łyżeczka koperku
1 łyżeczka soli ziołowej
pieprz
zioła prowansalskie

20 dkg makaronu spaghetti
Sposób przyrządzenia

Mięso pokroić w kostkę, dodać wszystkie składniki marynaty, dokładnie wymieszać, przykryć i wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc.

Mięso podsmażyć na rozgrzanym oleju. Podlać 1 szklanką gorącej wody, przykryć i dusić aż mięso będzie miękkie. Dodać szpinak, pokrojonego w półplasterki pora i startą na grubej tarce kapustę. Podsmażyć 10 minut.

Do mięsa z warzywami dodać śmietanę wymieszaną z 1/2 łyżeczki soli. Poddusić 10 minut. Doprawić do smaku.

Makaron ugotować al dente. Wymieszać z sosem. Podawać posypane parmezanem. Smacznego :)

file1364505479



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...