Filety z kurczaka po hiszpańsku z ryżem

17 lipca 2011, dodał: wiola333
Artykuł zewnętrzny

Panierka:

4 łyżki mąki,
łyżka czosnku w proszku,
łyżka papryki w proszku,
łyżka pieprzu,
łyżka wegety,
Potrawka:
0,5 kostki margaryny,
2 cebule,
15 dag szynki,
3 ząbki czosnku,
puszka pomidorów,
wegeta,
pieprz,
papryka w proszku,
3 woreczki ryżu Kupiec,
1 puszka kukurydzy,
1 duża czerwona papryka,
1 kg filetu z kurczaka,

Filety umyć i przekroić wzdłuż . PANIERKA: Mąkę , paprykę , pieprz i wegetę, czosnek w proszku wymieszać razem i obtoczyć filety, roztopić margarynę i podsmażyć filety z obu stron na złoto, wyłożyć je na talerz, na tłuszczu z filetów usmażyć pokrojoną cebulkę , potem dodać pokrojoną w kostkę paprykę, szynkę i dusić na wolnym ogniu, wsypać pomidory i to gotować 10 minut na małym ogniu.

Ułożyć na warzywach filety i jeszcze trochę dusić razem, na koniec dodać roztarty czosnek i doprawić do smaku,

Ugotować ryż, podawać kulkę ryżu , filet z potrawką i w koło ryżu udekorować kukurydzą, posypać zieleniną.

file1310893314



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz