Filety rybne z groszkiem w 30 minut
Artykuł zewnętrzny
Kolejna potrawa stworzona dla osób, które dbają o figurę: zaręczam, że świetnie smakuje!
Składniki:
- 600 g filetów z dorsza
- 3 pomidory
- 1 cebula
- 1 puszka zielonego groszku
- 1 szklanka bulionu warzywnego
- tymianek
- olej, sól, pieprz, 1 pęczek natki pietruszki
Wykonanie:
Zielony gorszek osączam z zalewy. Pomidory sparzam wrzątkiem, zdjejmuję z nich skórkę i kroję w kostkę. Cebulę obieram i drobno siekam. Na patelni rozgrzewam olej dodaję na nią, cebulę, groszek i pomidory. Warzywa zalewam bulionem warzywnym i oprószam tymiankiem. Przyprawiam do smaku solą i pieprzem. Gotuję 5 min. cały czas mieszając. Ryby oprószam solą i pieprzem. Łączę ich z sosem warzywnym. Przykrywam pokrywką i gotuję przez 5- 10 min. Filety delikatnie odwracam i posypuję tymiankiem oraz solą. Gotuję jeszcze przez 5 min. Rybę przekładam na ozdobny talerz i gotowe:)
Smacznego:)