Filety łososia w jogurtowym pesto

12 marca 2011, dodał: Sarenka
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • Filety mrożone z łososia bez skóry – 250g,
  • Pesto czerwone – 3 łyżki,
  • Jogurt naturalny – 2 łyżki,
  • Sok z cytryny,
  • Bazylia suszona lub świeża,
  • Sól, pieprz ziołowy,
  • Świeżo zmielony pieprz kolorowy,
  • Pomidorki cherry – 6 sztuk,
  • Cukier brązowy – 2 łyżeczki

wykonanie:

Łososia rozmrozić i osuszyć za pomocą ręcznika papierowego. Filety oprószyć solą i pieprzem ziołowym z obu stron. Pomidorki umyć, osuszyć i  przekroić na 4 części. Jogurt naturalny wymieszać dobrze z pesto. W  naczyniu żaroodpornym ułożyć Filety ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropić sokiem z cytryny i na wierzch położyć warstwę jogurtowego pesto. Obok ryby ułożyć kawałki pomidorków. Wszystko posypać solą i świeżo zmielonym pieprzem. Pomidorki posypać cukrem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 20 minut w  200 stopniach.

file1299934264



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...