filety faszerowane

1 kwietnia 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

– słoik (370 ml) papryki konserwowej

– 1 ząbek czosnku

– 1 cebula

– 4 dag zielonych oliwek bez pestek

– 1 pęczek bazylii

– 4 filety z piersi kurczaka

– 3 łyzki oleju

– 20 dag makaronu wstążki

– 1 puszka pomidorów

– 1 łyżka koncentratu pomidorowego

– sól, pieprz

– 1/4 litra rosołu warzywnego

 

 

Paprykę osączyc z zalewy, pokroić w kostkę, czosnek i cebulę posiekać, oliwki osączyc i pokroić na plasterki. Bazylie opłukać, kilka listków odłożyc do dekoracji, pozostałe posiekac. Przygotowane składniki przemieszać, mięso umyć i osuszyć, ostryż nożem naciąć głębokią kieszeń, przyprawić solą i pieprzem, do nacięcia nałozyć 1 łyżke mieszanki, spiąć wykałaczkami. Mocno rogrzać 2 łyzki oleju na patelni, smazyc na nim mięso około 15 minut. Makaron ugpotować i odcedzić. W garnku rogrzać resztę oleju, dusić na nim pozostałą mieszankę warzywną. Dodać pomidory z zalewy i koncentrat, wszystkie składniki wymieszać. Podlać rosołem, dorpowadzić do wrzenia i gotowac 3 minuty. SOs przyprawic do smaku, polać nim makaron.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...